Diego Simeone Atletico Madrid

Simeone: Čelsi je moćna ekipa

Trener fudbalera Atletika iz Madrida Dijego Simeone rekao je da je Liga šampiona jedinstveno takmičenje i da njegovu ekipu u sutrašnjoj revanš utakmici polufinala protiv Čelsija, ne smeju da ponesu dobri rezultati iz španskog prvenstva. Fudbaleri Čelsija i Atletika iz Madrida sutra od 20.45 na Stamford Bridžu u Londonu igraju revanš utakmicu polufinala Lige šampiona. U prvom meču, prošlog utorka u Madridu bilo je 0:0. 
Atletiko u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Valensijom od 1:0, kojom se primakao osvajanju šampionske titule u Primeri, prve od 1996. godine. Atletiko je ostvario devet uzastopnih pobeda u ligi, a neporažen je u poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima. 
-Liga šampiona je jedinstveno takmičenje, potpuno drugačije od La Lige. Čelsi ima veliki tim, može da se rotira i pobedi sa 2:0. Igramo protiv moćne ekipe, a to će nam mnogo otežati posao – rekao je Simeone, preneli su španski mediji. 
Za prolaz u finale Lige šampiona Atletiku, pored pobede, odgovara I svaki nerešen rezultat sa postignutim golom. 
-Takmičimo se u elitnom društvu i nadamo se da ćemo napraviti korak dalje. Moramo da pružimo sve što imamo – rekao je fudbaler Atletika Raul Garsija, strelac gola protiv Valensije. 
U ekipi Atletika zbog suspenzije neće biti kapitena Gabija. 
-Mi smo na oblacima i ne želimo da siđemo. Verujemo u sebe – rekao je Gabi. 
Čelsi u utakmicu ulazi ohrabren pobedom protiv Liverpula od 2:0, ali u Premijer ligi zaostaje dva boda za ekipom Brendana Rodžersa. Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da mu neće smetati ako njegova ekipa ove godine ne osvoji nijedan trofej. 
-Kada date sve što možete, kada sve pokušate i naporno radite, kada imate dobru ekipu koja poštuje klub i navijače, morate da sačekate kraj sezone i vidite šta vam je sudbina namenila – rekao je Morinjo, koji se prošlog leta vratio na Stamford Bridž. 
U timu Čelsija zbog suspenzija neće biti Frenka Lamparda i Džona Obi Mikela, kao i Nemanje Matića i Muhameda Salaha koji nemaju pravo nastupa, dok je golman Petr Čeh zbog povrede ramena u prvom duelu završio sezonu. Njega na golu menja 41-godišnji Mark Švarcer. 
-On zna sve o golu, a kada birate drugog golmana morate da izaberete onoga ko je psihički spreman da igra u svakom trenutku – rekao je trener „plavaca“, koji ove sezone pokušava da postane prvi trener koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona. 
Morinjo je titule evropskog prvaka osvojio sa Portom i Interom. Čelsi je neporažen u poslednjih 16 utakmica sa španskim ekipama. Utakmica će početi minutom ćutanja zbog smrti legendarnog trenera Vujadina Boškova i bivšeg trenera Barselone Tita Vilanove. Boškov je umro juče u 83. godini, a Vilanova u petak u 46. godini, posle duge i teške bolesti. 
U drugoj revanš utakmici polufinala Lige šampiona večeras od 20.45 u Minhenu igraju aktuelni šampion Evrope Bajern i Real Madrid. U prvoj utakmici prošle srede španski klub pobedio je sa 1:0. 

Povezana vest:  I Aleks Ferguson podržao Infantina