Antonio Conte Juventusl

Konte: Pokazali smo da zaslužujemo finale Lige Evropa

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte ocenio je danas da je njegova ekipa dobrim igrala pokazala da zaslužuje da se plasira u finale Lige Evropa. Fudbaleri Juventusa sutra od 20.45 na svom stadionu u Torinu igraju protiv Benfike, revanš utakmicu polufinala Lige Evropa. U prvoj utakmici prošlog četvrtka portugalski tim pobedio je sa 2:1. 
-Želimo da prođemo u finale. Uprkos porazu u prvoj utakmici, koji nismo zaslužili, mislim da smo dokazali da imamo ono što je potrebno da bi se plasirali u finale – rekao je Konte, preneli su italijanski mediji. 
Trener crno-belih dodao je da očekuje veliku pomoć navijača. 
-Želim da naši navijači naprave vatrenu atmosferu, kao što su to uradili Benfikini navijači prošle nedelje u Lisabonu. Uveren sam da ćemo sutra igrati sa 12 igrača. Benfikini fudbaleri bi trebalo da se paze, pošto će naši navijači ući u borbu – rekao je Konte. 
Napad Juventusa predvodiće Karlos Teves, pored njega biće Fernando Ljorente, a u tim će se posle oporavka od povrede kolena vratiti Arturo Vidal. Juventus u utakmicu ulazi posle pobede nad Sasuolom od 3:1, koja ga je dovela na korak do osvajanja treće uzastopne titule u Seriji A. Tri kola pre kraja crno-beli imaju osam bodova više od Rome.

Povezana vest:  Zvezda u Hyundaiu!

Benfika, koja je osvojila titulu u Portugalu, pokušaće da se drugu godinu uzastopno plasira u finale Lige Evropa. Prošle godine je izgubila od Čelsija sa 2:1 golom Branislava Ivanovića. 
-Idemo u Torino ujedinjeni da pokušamo da prođemo u finale. Imamo kvalitet i sposobni smo da to postignemo – rekao je fudbaler Benfike Lima. 
Trener Benfike Horhe Hesus zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Andrea Gomeša. Utakmicu će suditi Englez Mark Klatenburg. U drugom polufinalu igraju Valensija i Sevilja, a meč na Mestalji će suditi Milorad Mažić iz Srbije. U prvoj utakmici Sevilja je pobedila sa 2:0. 

Povezana vest:  Kosta još nije odlučio da li će otići u Kinu