bollywood-logo

Srpska filmska asocijacija u Bolivudu

Predstavnici Srpske filmske asocijacije boravili su od 24. do 30. aprila u Indiji, kako bi poboljšali razmenu sa jednom od najproduktivnijih svetskih filmskih industrija koja godišnje proizvede više od 1.000 filmova, saopštio je SFA. Srpska filmska industrija ima otvoren poziv za saradnju, na čemu će SFA i Ambasada Indije u Beogradu nastaviti da rade, a na jesen će biti organizovana poseta producenata iz Indije Srbiji. 
Članovi SFA posetili su filmske studije u Delhiju i Mumbaju i filmske kuće za proizvodnju dokumentarnih i igranih filmova i reklama, sastali se s predstavnicima indijskog Ministarstva za informisanje I radiodifuziju i nacionalne korporacije za razvoj filma. 
Članica SFA Milica Božanić rekla je da je za sedam dana održano više od 20 sastanaka s najvažnijim akterima u filmskom poslu u Indiji, a posetila je i filmski graa Noida u Delhiju. 
-To samo znači da postoji širok spektar mogućnosti za saradnju, poA?ev od snimanja na lokacijama u Srbiji za šta su naši domaćini vrlo zainteresovani, preko distribucije sadržaja, razmene studenata do zajedničkih projekata i učešća na filmskim festivalima – rekla je Božanić. 

Povezana vest:  Depardje tvrdi da je napuštanje Francuske nesporazum