FC_Inter_logoLIGA ŠAMPIONA

 

Navijači dočekali ekipu Intera

 

Navijači Intera nisu se oglušili na poziv trenera tog fudbalskog kluba Žozea Morinja i plasman ekipe u finale Lige šampiona pozdravili već na aerodromu po dolasku milanskog tima sa gostovanja u Barseloni.

Fudbalere Intera je u dva sata i 28 minuta posle ponoći dočekalo oko 5.000 navijača u plavo-crnim bojama.

-Zaslužili smo ovo. Jedino je pravo što su nas navijači, kao što je trener i tražio, dočekali ovde na aerodromu – kazao je odbrambeni igrač italijanskog šampiona Ivan Kordoba.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa F: Prva pobeda Borusije, Arsenal bez golova sa Olimpikom

Inter je učešće u finalu Lige šampiona izborio uprkos porazu u Barseloni od 0:1. Prvi meč Inter je kao domaćin rešio u svoju korist sa 3:1, i tako stigao do prve borbe za titulu šampiona Evrope posle 38 godina.

Uspeh Intera, koji je prednost iz prvog meča sačuvao iako je od 28. minuta meča u Barseloni imao igrača manje na terenu, pohvalama je nagradila i dnevna štampa.

Povezana vest:  Dragan Mrđa najbolji fudbaler Super lige Srbije

„Inter: Zid slave“, naslov je u današnjem izdanju Gazete delo Sport, pored koga je fotografija štopera Valtera Samjuela koji prolaz u finale slavi na ramenima saigrača iz poslednje linije Intera Kristijana Kivua. „Zid“ je Samjuelov nadimak.

Doček na aerodromu nije bio prijatan samo za 19-godišnjeg napadača Marija Balotelija, koji je odavno u sukobu sa navijačima. Oni su ga zato na aerodromu izviždali, što nije bio prvi put.

Povezana vest:  Flores nezadovoljan fudbalom na Mundijalu

Inter će u finalu Lige šampiona, 22. maja u Madridu, igrati protiv Bajerna iz Minhena.

-Ništa još nismo osvojili – podsetio je desni bek Intera Majkon.