lopta_u_mreziBohum smenio trenera dva kola pre kraja sezone

 

Uprava fudbalskog kluba Bohum, kome preti ispadanje iz prve lige nemačkog prvenstva, otpustila je trenera Hajka Herliha.

Ekipu će u preostale dve utakmice predvoditi nekadašnji igrač Darjuš Voš.

Herlih je smenjen pošto Bohum nije uspeo da ostvari pobedu na prethodnih 10 utakmica. Ulogu trenera Bohuma Herlih je obavljao od 27. oktobra, kada je nasledio Marsela Kolera.

Povezana vest:  Stanković ocenio turneju reprezentacije kao uspešnu

Bohum će u dva poslednja kola Bundeslige gostovati Bajernu u Minhenu i potom dočekati Hanover, još jedan tim koji se bori za opstanak.

Bajern se, sa druge strane, bori za titulu prvaka Nemačke, pošto je trenutno na deobi prvog mesta sa Šalke. Trener Bajerna Luj van Gal zato je posle ubedljive pobede nad Olimpikom iz Liona i plasmana u finale Lige šampiona igračima kratko poručio: -Mislite na Bohum.

Povezana vest:  Ranijeri posle dolaska u Fulam: Moramo mnogo da radimo

Trener Šalkea Feliks Magat izrazio je uverenje da će se Bajern saplesti u poslednja dva kola upravo zbog uspešnog nastupa u Ligi šampiona.

-Siguran sam da Bajern neće pobediti na obe utakmice. Teret Lige šampiona će uticati da se barem jedan od ta dva meča završi bez pobedbika – rekao je Magat čija ekipa ima bolju gol razliku od Bajerna.

Povezana vest:  Iliev: Vraćamo se na put koji je u DNK Partizana

Zanimljiv je bila i reakcija fudbalera Šalkea Ivana Rakitića kada je zamoljen da prokomentariše formu napadača Bajerna i saigrača iz reprezentacije Hrvatske Ivice Olića, strelca sva tri gola u pobedi nad Olimpikom.

-Uskoro ćemo se okupiti na pripremama reprezentacije. Nadam se da ću tada moći da mu čestitam na osvajanju Lige šampiona, a on meni na tituli prvaka Nemačke – rekao je Rakitić.