David Villa Atletico slavlje

Vilja: Atletiko je favorit za osvajanje Primere

Napadač Atletika iz Madrida David Vilja uveren je da njegov klub može da osvoji titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina, pošto sudbinu drži u svojim rukama.
Atletiko je u nedelju poražen od Levantea (2:0), ali na čelu tabele i dalje ima tri boda prednosti nad Barselonom, a pet nad Realom, koji ima utakmicu manje.
-Za nas ne postoje iznenađenja, realnost je da smo šampioni ukoliko dobijemo dve preostale utakmice. Od tri kandidata za titulu mi smo najbolje plasirani i sudbina je u našim rukama – izjavio je Vilja španskim novinarima.
U preostala dva kola Atletiko dočekuje Malagu i gostuje Barseloni, koja prethodno igra u gostima protiv Elčea, dok Realu u sredu predstoji zaostali meč protiv Valjadolida i potom gostuje Selti, a dočekuje Espanjol.
-Svesni smo da je veoma teško osvojiti Primeru. Znamo da će biti teško do poslednjeg minuta, ali naš stav da idemo na pobedu u svakoj narednioj utakmici nije promenjen, ništa drugo nije važno. Moramo da pobedimo Malagu u nedelju i, u zavisnosti od ostalih rezultata, krenemo na trijumf na Nou Kampu. To je jedino u našim mislima – poručio je Vilja.
Real Madrid nije na pravi način iskoristio kiks Atletika protiv Levantea pošto je sinoć na Santjago Bernabeu odigrao samo nerešeno sa Valensijom (2:2), a do boda je došao golom Kristijana Ronalda u sudijskoj nadoknadi.

Povezana vest:  Ferguson: Arsenal mnogo traži za Van Persija