ukrajina logo fudbal

Ukrajinska vlada traži da da se mečevi igraju bez publike

Ukrajinska vlada zatražila je da se preostali mečevi fudbalskog šampionata odigraju iza zatvorenih vrata, iz bezbednosnih razloga. Poziv ministarstva unutrašnjih poslova uasledio je zbog sukoba proruskih i ukrajinskih navijača na poslednjih utakmicama.
-Situacija u zemlji je ekstremno nepovolojna za održavanje fudbalskih mečeva – kaže se u pismu ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Fudbalskoj federaciji te zemlje.
Takođe, ministarstvo je saopštilo da bi trebalo razmisliti o moćnosti da se mečevi u jugoistočnom delu Ukrajine izmeste u druge regione.
-Incidenti koji su se dogodili pre i posle prvenstvenih utakmica 27. aprila u Harkovu i 2. maja u Odesi potvrđuju postojanje rizika od izbijanja nereda – kaže se u pismu.
Na desetine navijača povređeno je u sukobima koji su izbili tokom, pre i posle tih utakmica.
Ukrajinska fudbalska federacija je već iz bezbednosnih razloga izmestila nekoliko prvenstvenih i mečc finala Kupa Ukrajijne iz Harkova.
-Dobio sam informaciju da će biti prolivena krv na finalnom meču Kupa, ukoliko on bude održan u Harkovu – rekao je ministar sporta Ukrajine Dmitrioj Bulatov, a prenose lokalni mediji.

Povezana vest:  Inter protiv Kjeva bez Snajdera i Lucija