vojvodina kup pobeda 2

Babić: Ovo je trofej za Boškova

Trener fudbalera Vojvodine Branko Babić rekao je večeras da ekipa trijumf u Kupu Srbije, prvi u klupskoj istoriji, posvećuje porodici nedavno preminuloj legendi Vujadinu Boškovu.
-Mladi igrači su bili pod emocijama već danima, ali smo uspeli da im skinemo to. Fokusirali se na kvalitet igre. Prvo poluvreme smo odigrali bolje nego drugo, verovatno zbog našeg neiskustva. Preneo bih porodici Boškov zahvalnost za sve ovo. NJegov duh bdi nad našim sportskim centrom i klubom. Ja im u ime svih igrača poklanjam ovaj trijumf – istakao je Babić posle utakmice.
Vojvodina je večeras u finalu na stadionu Partizana u Beogradu savladala Jagodinu sa 2:0 u reprizi prošlogodišnje borbe za trofej.
Trener Jagodine Mladen Dodić priznao je da je večerašnji poraz bio veoma bolan za njegov tim.
-Ovo je izuzetno bolan poraz, ali Vojvodina je zaslužila trofej. Bila je bolja, stvorila je više šansi. Kada primate golove krajem prvog i početkom drugog poluvremena i promašite penal, previse je to grešaka. Igrači su pokazali veliku želju, ali videlo se da je mnogo teže odbraniti nego osvojiti trofej – rekao je Dodić posle meča.
Večerašnjim trijumfom u Humskoj fudbaleri Vojvodine izborili su i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone.

Povezana vest:  Džeko doveo Mančester Siti na korak od titule