bekvalac pazar

Bekvalac: Vodiće se rat, sve sem pobede vodi u niži rang

Trener Radničkog 1923 Dragoljub Bekvalac rekao je danas da svaki rezultat sem pobede njegovih fudbalera nad Javorom, vodi ekipu u niži rang takmičenja. 
-Dolazi nam izuzetno neugodna ekipa Javora koja je poznata po čvrstoj igri na gostujućim terenima – nigde nije izgubila sa više od jednog gola razlike i koja svoju sudbinu, kao i mi, traži na našem stadionu – rekao je Bekvalac na konferenciji za novinare. 
Bekvalac u meču protiv Javora neće moći da računa na suspendovanog kapitena Darka Spalevića, a kazao je da će posao podeliti ostali igrači koji su svesni važnosti utakmice. 
-Veliki hednikep je neigranje našeg kapitena, ali igrači koji će istrčati na teren svesni su odgovornosti koju nosi težina ove utakmice i svaki drugi rezultat sem naše pobede, gotovo je sigurno ispadanje iz lige. Vodiće se težak rat svih 90 minuta jer i njih svaki rezultat sem pobede vodi u niži rang – ocenio je Bekvalac. 
Radnički ima 27 bodova i nalazi se na 14. mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi, dok je Javor, sa 24, poslednji na tabeli. Fudbaler Radničkog iz Kragujevca Bojan Beljić nazvao je predstojeću utakmicu sa Javorom „baražnom“, kao i preostale dve u prvenstvu. 
-Javor je izuzetno čvrst protivnik, igra na rezultat i pokušaće da borbu za opstanak učini zanimljivom do samog kraja. Znamo koliko bi nam značila tri boda i uradićemo sve da do njih dođemo. Pobedom bismo napravili veliki korak – rekao je Beljić. 
Utakmica između Radničkog i Javora u 28. kolu Super lige Srbije igraće se u subotu u 17.00 na stadionu Čika Dača u Kragujevcu. 

Povezana vest:  Liverpul bez Šaćirija u Beogradu