Olimpijski festival u skoli Ivo Andric

Olimpijskim festivalom obeleženo 100 dana do otvaranja YOG

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki rekao je danas da se organizovanjem Olimpijskog festivala obeležava 100 dana do otvaranja Olimpijskih igara mladih (YOG) u Kini.
OKS i Vojvođanska banka organizovali su Olimpijski festival u Osnovnoj školi ?Ivo Andrić? u Rakovici, gde su predstavljeni mladi sportisti koji konkurišu za Tim Srbije u Nandžingu, a iskusni olimpijci došli su da pruže podršku mlađim kolegama. 
Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec, Aleksandar Maksimović, Aleksandar Kukolj, Simo Boltić i Vladimir Torubarov učestvovali su u Olimpijskom festivalu i podsetili se svojih sportskih početaka.
-Imaćete prilike da zajedno sa našim sportistima prođete kroz brojne radionice, a oni će vam pokazati kako da jednog dana dostignete ozbiljne uspehe u sportu i kasnije u životu. Zahvaljujem našem dugogodišnjem partneru Vojvođanskoj banci na podršci u organizaciji Olimpijskog festivala i predstavnicima Ambasade Narodne Republike Kine koja će, siguran sam, biti sjajan organizator ovog takmičenja – rekao je Višacki, a prenosi OKS.
Tokom festivala realizovane su različite aktivnosti u cilju predstavljanja Olimpijskih igara mladih, širenja olimpijskih vrednosti i olimpijskog duha među decom i mladima.
U sklopu programa ?Srbija do Nandžinga? đaci su imali prilike da se oprobaju u sportovima u kojima će se Srbija takmičiti na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu, pri čemu su imali pomoć mladih olimpijaca, kao i njihovih starijih kolega. 
Naši sportisti učestvovali su ravnopravno sa osnovcima u svim radionicama, dajući im dragocene savete kako bi bili što uspešniji u sportskim nadmetanjima. 
-Velika mi je čast što sam danas ovde sa vama na Olimpijskom festivalu. Zahvaljujem se na pozivu u ime Odseka za kulturu Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji. Današnji događaj je od izuzetnog značaja, ne samo za promociju ovog takmičenja, već i za širenje olimpijskih vrednosti i olimpijskog duha među ljudima. U susret Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, prijateljstvo i razumevanje između Srbije i Kine još više dobija na značaju – rekao je Ćeng Kai, Treći Sekretar Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.
Škola “Ivo Andrić” učesnica je programa “Udruživanje škola”, jednog od mnogobrojnih kulturnih i edukativnih projekata koje su pokrenuli organizatori Olimpijskih igra za mlade u Kini. 
Vojvođanska banka poklonila je učenicima te škole 10 desktop računara, kako bi im pružila podršku tokom procesa učenja i ohrabrila ih da nastave sa postizanjem odličnih rezultata.
-Vojvođanska banka je zvanična banka OKS već četiri ciklusa zaredom i pravo nam je zadovoljstvo da širimo olimpijski duh i vrednosti kao što su izvrsnost, fer plej, poštovanje, solidarnost. Nadamo se da će ove male donacije u računarima omogućiti učenicima veliku podršku tokom procesa učenja i ohrabriti ih da pokazuju izvrsnost u svemu što rade – rekla je menadžer za aktivnosti društveno korporativne odgovornosti Vojvođanske banke, Zorica Džida.
Olimpijskom festivalu prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica, među kojima i predsednik opštine Rakovica, Milosav Miličković.

Povezana vest:  OI 2016, Vlašić: Ovo je medalja za hrabost