David-Silva West Ham Manchester CitySilva: Pelegrini ključan za uspeh Sitija

Napadač Mančester Sitija David Silva ocenio je da je ključan čovek za uspeh kluba koji se nalazi na korak od titule u Premijer ligi menadžer Manuel Pelegrini.
-Pelegrini je igračima i celom timu doneo radost, naročito kroz igru. Sada smo napadački nastrojeni i postižemo veliki broj golova – rekao je Silva.
Pelegrini je preuzeo Siti od Roberta Manćinija početkom sezone i uspeo da ga dovede nadomak druge titule u tri godine.
Siti u nedelju dočekuje Vest Hem i samo bi veliko iznenađenje moralo da se dogodi da spreči ovaj tim da uzme trofej i priključi ga Liga Kupu, kojeg su osvojili u martu.
Siti je ove sezone postigao 100 ligaških golova, ali Silva misli da je uticaj Pelegrinija dragoceniji od samih pogodaka.
-Pelegrini nas je potpuno razigrao i udahnuo nam takmičarski polet za svaki meč. On nas je bukvalno pogurao i naterao da napravimo iskorak – rekao je Silva.
On je dodao da je najvrednija karakteristika Pelegrinija njegova mirnoća koju je preneo na ceo tim.
-Ta mirnoća nam pomaže u kritičnim trenucima. Dobro je njome biti okružen kada stvari krenu neželjenim tokom – rekao je Silva.
On je naglasio da je Pelegrinijevim dolaskom i on lično zablistao kao igrač.
-Moj stil igre naginje napadačkom fudbalu i Pelegrini mi je pomogao da se razvijem kao igrač. Uvek želite da napredujete na licnom i profesionalnom planu. Ova godina je bila dobra za mene.Imao sam probleme sa skočnim zglobom, a i dalje igram s bolovima. Voleo bih da u narednih par utakmica odigram dobro, i da se potom odmorim, kako bih spremno dočekao Mundijal – rekao je španski reprezentativac.
On je naglasio da predstojeći meč sa Vest Hemom ne treba da bude povod za opuštanje igrača, a da je najbolja lekcija ono što se desilo Liverpulu u duelu sa Kristal Palasom – kada su ispustili vođstvo od 3:0 i na kraju – rezultatom 3:3, praktično, izgubili trku za titulu.
Sitiju je za osvajanje titule prvaka Engleske dovoljan nerešen rezultat u nedeljnom meču sa Vest Hemom.

Povezana vest:  PAROVI 3. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE, Zvezda u četvrtak počinje borbu za Evropu