FUDBALSKA-LOPTA

Zenit izgubio za zelenim stolom zbog nasilja navijača

Disciplinska komisija Ruske fudbalske unije (RFU) kaznila je Zenit porazom od 3:0 zbog nasilja navijača na meču sa Dinamom iz Moskve u nedelju.
Utakmica je bila prekinuta u 87. minutu kod vođstva gostiju od 4:2, kada su navijači domaćih ušli na teren, nezadovoljni resultatom svog tima.
Tom prilikom je defanzivac Dinama Granat dobio dva udarca u glavu.
-Zenit je kažnjen tehničkim rezultatom 3:0 zbog nesposobnosti da osigura bezbednost na stadionu, kao i zbog napada njihovih navijača, zbog čga je meč prekinut – saopštio je sef Disciplinske komisije RFU Artur Grigorijants.
Zenit je kažnjen i novčano sa 28.800 dolara, a sledeće dve ligaške utakmice moraće da igra bez prisustva publike. Ovaj poraz je prvi koji je Zenit pretrpeo od dolaska novog trenera Andrea Viljaša Boaša, u martu.
Zenit je ostao na drugom mestu sa 60 bodova iz 29 utakmica, sa jednim bodom manje od vodećeg CSKA, dok je Dinamo četvrti sa 52 boda.
Zenit je i prošle godine izgubio tehnickim rezultatom od Dinama, pošto je petarda, koja je bačena od strane jednog od njihovih navijača, povredila golmana Moskovljana Antona Šurina.

Povezana vest:  Fiorentina odbila novu ponudu Mančester Sitija za Jovetića