novak djokovic 5 dan rim

Đoković sutra protiv Raonića od 14 sati

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u polufinalu ATP turnira masters serije u Rimu igra protiv Kanađanina Miloša Raonića, a taj duel na programu je sutra od 14 sati.
Đoković je danas u četvrtfinalu savladao Španca Davida Ferera (7:5, 4:6, 6:3), dok je Raonić bio bolji od Francuza Žeremija Šardija (6:3, 5:7, 6:2).
Raonić trenutno zauzima 10. mesto na ATP listi i do sada je samo jednom ukrstio rekete sa svetskim brojem dva. Bilo je to prošle godine u polufinalu Dejvis kupa Srbija – Kanada u Beogradu (3:2), kada je Đoković slavio u tri seta (7:6, 6:2, 6:2).
Pobednik sutrašnjeg duela igraće za titulu sa boljim iz meča Grigor Dimitrov (Bugarska) – Rafael Nadal (Španija)/Endi Marej (V.Britanija).
Sutra na teren izlaze i najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović, koje igraju polufinalne mečeve na WTA turniru premijer serije.
Jankovićeva se od 12 sati sastaje sa Italijankom Sarom Erani, dok je protivnica Ane Ivanović, posle 16.30 sati, najbolja teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams.
Dakle, ukoliko budu uspešne Srpkinje će u nedelju igrati za šampionski trofej.
U polufinalu muških dublova na rimskom mastersu Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraju posle 13 sati protiv Amerikanaca, braće Boba i Majka Brajana.
Muški turnir u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 2,88, a ženski za 2,12 miliona evra.

Povezana vest:  FSS: FS Italije nervozom pokriva propuste