eduardo da silva

Eduardo: Brazilcima nije svejedno

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Eduardo da Silva rekao je danas da jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo i dodao da veruje da ni Brazilcima nije sve jedno što će igrati protiv njegove ekipe. 
-U poslednjih šest meseci igrao sam više nego inače u klubu i to mi je drago, pogotovo radi samopouzdanja. Osećam se puno bolje. Svi ćemo raditi maksimalno kako bismo se nametnuli selektoru. Svi jedva čekamo početak utakmica, da možemo da pokažemo šta znamo i šta možemo – rekao je Eduardo, prenela je Hina. 
Za Eduarda koji je rođen u Brazilu, Svetsko prvenstvo u njegovoj domovini izaziva dodatne emocije. 
-Prerano je za priče o proslavi pogotka, sve zavisi od rezultata. Budem li u mogućnosti da dam gol, slaviću kao što i uvek slavim sa svojim saigračima. Doći će i moja porodica, i oni jedva čekaju utakmicu protiv Brazila. Nervoze i treme zasad nemam, ali uoči prve utakmice to će osetiti svi, čak i Brazilci. Biće lakše kad počne utakmica – dodao je fudbaler Šahtjora. 
Eduardo je otkrio da je razgovarao s brazilskim igračima koji igraju u Ukrajini. 
-Poštuju nas, znaju da smo jaki i disciplinovani, da igramo u kvalitetnim klubovima. Nije im svejedno – kazao je je hrvatski reprezentativac. 
Eduardo je za Hrvatsku odigrao 62 utakmice, a postogao je 29 golova što ga čini drugim strelcem reprezentacije iza Davora Šukera koji je postigao 45 golova. Hrvatska reprezentacija je danas otputovala na pripreme, na šampionatu sveta u Brazilu će igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Meksikom i Kamerunom.

Povezana vest:  Karadžić: Odgovornost na FS Italije, želimo novi meč