kragujevac-wild-boars-ljubljana-silverhawksCEFL: Veprovi u Ljubljani, Slovenci prikupljaju pomoć

Naredne tri utakmice Sportklub Centralnoevropske lige američkog fudbala (Central European Football League – CEFL) će odlučiti o timovima koji će se plasirati u finale. Prva od tih utakmica će se odigrati ovog vikenda, u nedelju 25. Maja u Ljubljani sa početkom u 13 časova, gde domaći Silverhoksi (Silverhawks) dočekuju Kragujevac Vajld Borse (Wild Boars). Ovo će biti treća utakmica koju će ove sezone prenositi regionalna sportska televizija Sportklub.
Oba tima su zabeležila dve pobede protiv istih protivnika, SBB Vukova i Dokler Vulvsa (Docler Wolves). Beogradski SBB Vukovi takođe učestvuju u borbi za finale, dok su Budimpešta Dokler Vulvsi prokockali svoje šanse. Kragujevčani su odigrali obe svoje utakmice protiv SBB Vukova i zabeležili jednu pobedu i jedan poraz. Silverhoksima su preostale još dve utakmice protiv Divljih veprova (eng. Wild Boars) i jedna protiv SBB Vukova.
Domaćini sa ponosom najavljuju da će u podbacivanju novčića na početku utakmice imati pomoć Gorana Dragića, slovenačkog košarkaša iz NBA tima Finiks Sans. Navijači Silverhoksa će na utakmici sakupljati humanitarnu pomoć za žrtve poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
Ovom utakmicom kreće furiozna završnica sezone u kojoj će svi ljubitelji američkog fudbala u regionu imati priliku da uživaju na Sportklub televiziji.

Povezana vest:  EFAF PRELOMIO: Srbi na Holanđane u Sent Galenu!