niko kranjcar

Niko Kranjčar propušta SP

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Niko Kranjčar propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede, saopštio je danas Fudbalski savez Hrvatske. 
-Žao mi je zbog njega, kao i svim njegovim saigračima. Znam kako mu je teško zbog ovoga, jer je Svetsko prvenstvo u Brazilu jedinstven događaj. Niko je dao svoj doprinos u kvalifikacijama, jedan je od najiskusnijih reprezentativaca i zaslužio je da bude deo ove reprezentacije u Brazilu – rekao je selektor Hrvatske Niko Kovač. 
Kako je prenela Hina, Kranjčar ima rupturu mišića natkolenice I pauziraće četiri do šest nedelja. On se povredio u subotu na meču između KPR-a i Derbija. Njegova ekipa savladala je u toj utakmici Derbi sa 1:0 i plasirala se u Premijer ligu, a Kranjčar je zbog povrede zamenjen u 31. minutu. 
-Želimo mu brz oporavak, a na terenu ćemo videti koja su nam najbolja rešenja u ovakvoj situaciji – dodao je Kovač. 
Kranjčar je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 81 utakmicu i postigao 16 golova. Igrač KPR-a je već četvrti fudbaler koji je otpao iz Kovačevih kombinacija. Početkom maja povredio se defanzivni vezista Rijeke Mate Maleš, a potom su sa spiska otpali i Ivo Iličević i Ivan Strinić. 

Povezana vest:  Fudbal u Turskoj nastavlja se 12. juna, planira se i finale Lige šampiona