dule vujosevic par oli

Vujošević: Učinićemo sve da završnicu dočekamo spremni

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da domaćim ekipama predstoji naporan tempo u nastavku Superlige Srbije i poručio da će crno-beli učiniti sve da spremno dočekaju završnicu takmičenja.
-Ulazimo u jedan žestok tempo, svaka dva dana igramo mečeve, u tom smislu smo nastojali da prilagodimo trenažni proces, da bismo taj zahtevni ritam i energiju koja nam je potrebna za odigravanje utakmica prilagodili takmičenju. Sve ekipe su u istom položaju i sigurno da će oni timovi koji budu i mentalno i fizički najspremniji, bolje odreagovati na tempo koji nas čeka. Naše amcibije su pobedničke, učinićemo sve da samu završnicu šampionata dočekamo u najboljoj formi – rekao je Vujošević za klupski sajt.
Partizan posle dvonedeljne pauze i ukidanja vanredne situacije zbog katastrofalnih poplava gostuje ekipi Crnkose.
-Posle dvonedeljne pauze, koju smo nastojali da iskoristimo u najboljoj meri za trenažni rad i ono što nas čeka u nastavku takmičenja pred plej-of, očekuje nas meč sa Crnokosom. Nije ni malo lako koncentrisati se i pronaći fokus kada su poznate sve okolnosti koje su pratile sva događanja za naš narod – rekao je Vujošević.
On je dodao da mu je drago što Partizan prvu utakmicu nakon pauze u šampionatu igra u Kosjeriću, „gradu i području gde priroda nije nimalo bila blagonaklona prema ljudima koji žive u tom kraju“.
-Domaćin je pokazao da ima određeni kvalitet i sasvim zasluženo su izborili učešće u Superligi. Oni su ekipa koja igra veoma hrabro, dobro trče kontranapad i igraju u tranzitu. Imaju dosta igrača koji su polivalentni, mogu da pokriju nekoliko pozicija, a njihov kvalitet posebno dolazi do izražaja na domaćem terenu. Odigrali su na dobrom nivou, što je dovoljno upozorenje za nas – rekao je Vujošević.
Partizan trenutno zauzima drugu poziciju sa skorom 8-1, dok je Crnokosa na pretposlednjoj poziciji na tabeli, sa učinkom 2-7. Utakmica Crnokosa – Partizan igra se sutra od 19 sati.

Povezana vest:  NBA VESTI, Veče iznenađenja, porazi favorita