bane ivanovic lo srb itaIvanović: Dobar meč, ali ponavljamo greške

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je danas da je selekcija Srbije odigrala dobru utakmicu protiv Paname, ali da su se i na meču u Čikagu ponovljale greške iz prethodnih susreta.
-Iako nismo pobedili, ponovo je bilo dosta dobrih elemenata u našoj igri. Nažalost, opet je bilo i nečega što već duže vreme pokušavamo da eliminišemo – rekao je Ivanović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Reprezentacija Srbije odigrala je u noći između subote i nedelje nerešeno 1:1 sa Panamom u Čikagu u prijateljskoj utakmici.
-I u Dablinu, kad smo pobedili Republiku Irsku pokazalo se da smo skloni da se u pojedinim periodima utakmice gotovo ‘isključimo’. To su obeležja mladih ekipa, a mi smo i dalje mlada ekipa. I nije strašno da se to dešava, ali se već dovoljno puta ponovilo, pa bi trebalo preduzeti sve da ga iskorenimo – kazao je Ivanović.
On je dodao da selekcija Srbije na svakoj utakmici mora da igra takmičarski, ako želi da napreduje.
-Kao ekipa moramo brže da idemo napred ako mislimo da u budućnosti beležimo bolje rezultate. Treba da se takmičimo na svakoj utakmici, da igramo na rezultat – dodao je on.
Vezni fudbaler reprezentacije Srbije Nemanja Matić kazao je da nije zadovoljan rezultatom protiv Paname.
-Dobra provera, protiv sasvim solidne, borbene ekipe Paname. Rezultatom ne možemo da budemo zadovoljni, sve ostalo može da dobije prelaznu ocenu. Stvorili smo dosta prilika, kontrolisali utakmicu I bili bliži pobedi – rekao je Matić.
Vršialc dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović rekao je da njegova ekipa zaslužila više od nerešenog rezultata protiv Paname.
-Zaslužili smo više od onog što sam na kraju dobili. Bili smo apsolutno bolji tim, kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Nažalost, dogodile su se neke čudne sudijske odluke na koje nismo mogli da utičemo, a koje bi po svim pravilima trebalo da budu drugačije procenjene – rekao je Drulović.
Srbija će naredni meč na američkoj turneji odigrati 6. juna protiv selekcije Brazila u Sao Paolu.
-Sada nas čeka ukras turneje, meč protiv Brazila. To je neprocenjivo vredno iskustvo. Jedinih 90 minuta za koje znaš da ne postoji šansa da ne pružiš svoje najbolje izdanje – rekao je Darko Lazović.
Srbija je pre pet dana u prvom meču na turneju prijateljskih utakmica po Americi pobedila Jamajku sa 2:1.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 28. kola i tabela