vujosevic zeleznik 1Vujošević: Želimo da nastavimo sa dobrim igrama

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli ne smeju da potcene FMP kako bi nastavili sa dobrim igrama u Superligi Srbije.
Crno-beli su trijumfom u Železniku protiv Crvene zvezde od 82:78 osigurali prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu.
-Utakmica sa Radničkim, koju je FMP dobio, dovoljno je dobro upozorenje da ni jednog trenutka ne sme da bude opuštanja u mečevima protiv ekipa koje su objektivno slabijeg kvaliteta od nas.Imamo iskustvo iz prve utakmice koju smo na težak način dobili u Železniku. Vrednom pobedom nad Crvenom zvezdom ekipa je pokazala jednu izvanrednu reakciju i želimo da taj dobar momenat u našoj igri produžimo i dalje – rekao je Vujošević za klupski sajt.
Partizan je ubedljivo prvi na tabeli sa učinkom 11-1, dok se tim iz Železnika bori za petu poziciju, sa skorom 4-8.
-FMP ima dobar tim, kombinacija su igrača koji imaju iskustvo igranja u klubovima u okviru košarkaške lige Srbije i nešto mlađih koji imaju određeni potencijal. Oni su taj svoj nivo dobrih igara prikazali u regularnom delu takmičenja u KLS, gde su bili prvi, i naravno kroz ove utakmice u samoj Superligi – dodao je trener Partizana.
On je pozvao navijače da navijaju fer i ne vređaju plejmejkera FMP-a Filipa Čovića, sina prvog čoveka Zvezde.
-Kako utakmica sa FMP dolazi posle meča sa Crvenom zvezdom u Železniku, i određenih dešavanja koje predstavljaju šarm toga terena, a što nije prvi put kada se igra u tom divnom mestu, zamolio bih našu publiku da sutrašnjoj utakmici pristupe bez revanšizma, gospodski i na taj način pokažu razliku. Najlakše je kao deo publike biti agresivan prema igračima gostujućeg tima. Iskreno bih zamolio navijače Partizana da pogrdnim skandiranjem ne vređaju Filipa Čovića, jer on je pravi sportista i gospodin, i najbolje što ta familija ima – zaključio je Vujošević.
Utakmica Partizan – FMP igra se sutra od 19.30 sati u Hali sportova na Novom Beogradu.

Povezana vest:  Majica u boji kože za ortodoksne jevrejske košarkašice

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES