francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, VESTI
Le Tallec menja klub
Dobre igre Anthonya Le Talleca u ovom šampionatu nisu prošle nezapaženo. Napadač Le Mana je odigrao 33 utakmice i postigao osam pogodaka. Za usluge nekadašnjeg člana Liverpula zainteresovan je Olimpik iz Marselja. Međutim, nije samo tim koji je sve bliži tituli prvaka voljan da angažuje Le Talleca:
– Javilo se više klubova, a moj menadžer je u kontaktu sa svima. Nisam potpisao nikakav predugovor, jer nije pravi trenurak.
Budući da se Le Man gotovo izvesno seli u Drugu ligu najmanji su izgledi da će Le Tallec ispoštovati postojeći dogovor, koji ga obavezuje na saradnju do juna 2012. Klubu bi dobro došla adekvatna novčana nadoknada, a golgeteru šansa da se afirmiše u kvalitetnoj sredini.
Jagma za Llorisom
Hugo Lloris, čuvar mreže Liona, privukao je pažnju mnogih klubova. Reprezentativac Francuske je blistao i pred golom državnog tima, ali i u prvenstvu te zemlje. Juventus, Bajern i Mančester junajted su se već svrstali u red zainteresovanih, mada u javnosti postoji informacija prema kojoj Lloris sigurno neće promeniti sredinu pre 2011. Kako su iz Liona demantovali da bi mogao da ga zameni Sebastien Frey, golman Fjorentine, pojavile su se glasine da je bivši višestruki uzastopni prvak Francuske voljan da ponudi ugovor Sergiu Asenju. Perspektivni čuvar mreže madridskog Atletika bi trebalo da ostane u Španiji do 2013. Međutim, David De Gea je u potpunosti iskoristio priliku da se nametne, pa je Asenjo zbog dobrih intervencija kolege branio u samo 14 mečeva u tekućem šampionatu. Drugi golman Atletika bi se rado preselio u Lion.
Milovanović na margini
Prethodnih sezona je dobijao mnogo konkretniju minutažu, a ove se situacija izmenila. Jean-Guy Wallemme, trener Lansa, više se ne oslanja u značajnijoj meri na usluge Dejana Milovanovića, nekadašnjeg predvodnika Crvene zvezde. Iako ga ugovor obavezuje na saradnju do 2013, francuski mediji tvrde da bi Milovanović, koji je odigrao osam mečeva u šampionatu, mogao tokom leta da promeni sredinu.
Povezana vest:  Stanković se vratio treninzima Intera