italija_logoITALIJANSKA LIGA, VESTI
Buran finiš
Gradski rivalitet često potiskuje zdrav razum u drugi plan. Inter i Roma se bespoštedno bore za titulu u Seriji A, a navijači Lacija, narednog protivnika lidera, zatražili su putem medija od rukovodstva da njihov klub za vikend pusti Inter, kako Roma, ljuti lokalni rival, ne bi stigla do titule. Predsednik Claudio Lotito najavljuje da od takvog pristupa nema ništa, pa ni po cenu da na sebe navuče gnev velikog broja navijača:
– Takve tvrdnje su uvredljive. Oni koji sumnjaju u nas zapravo i jesu ljudi koji su skloni raznim smicalicama. Niko ne bi trebalo da dovodi u pitanje našu spremnost da pružimo jak otpor Interu. U Italiji svako može da iznese mišljenje, ali to ne znači da je ono utemeljeno na činjenicama.
I Del Neri za Cassana
Malo je verovatno da će Marcello Lippi popustiti i uvrstiti Antonija Cassana na spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Nestašni napadač Sampdorije je nedavno potvrdio da mu ionako ne pada na pamet da otkaže venčanje, koje je prethodno zakazao za jun. Međutim, Luigi Del Neri, trener tima iz Đenove, svrstao se tokom nedelje u red javnih ličnosti koje smatraju da bi Cassano ipak trebalo da putuje na šampionat sveta:
– Napokon mu je postalo jasno da ne treba da očekuje da tim igra za njega, već da on treba da igra za ekipu. Kvalitet koji poseduje nikad nije bio sporan. Puno nam znači. Lippi je gazda u reprezentaciji, zna šta radi, ali bi trebalo da donese odluku koja je u interesu Italije. Moguće je da neće želeti da favorizuje individualni kvalitet ako strahuje da bi to poremetilo kolektiv.
Diego se ne predaje
Sve su manji izgledi da se Juventus domogne Lige šampiona posle očajne sezone. Diego i pored toga ne gubi nadu. Brazilac se ne pribojava konkurencije koju čine Sampdorija i Palermo, mada je konstatovao:
– Usponi i padovi su odlika sezone koju ostavljamo za sobom. Neophodno je da se oporavimo što pre. Nismo toliko daleko ni od Lige šampiona i ne smemo da se predamo. Rivali su u prednosti i zato je važno da nastavimo s pobedama. Protiv Barija smo dokazali da možemo da ostanemo koncentrisani čak i kad je prvo poluvreme završeno bez pogodaka
Povezana vest:  Reprezentacija Japana se kvalifikovala na Svetsko prvenstvo