smotra_izvidjacaOtvorena smotra izviđača „Ada 2010”

Članica Gradskog veća Nada Dumić otvorila je danas kod kupališta „Beograd” na Adi Ciganliji smotru izviđača „Ada 2010”. Na tradicionalnoj smotri učestvuje više od 550 izviđača iz Beograda i drugih krajeva Srbije, kao i izviđači iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a po drugi put pojaviće se i izviđači iz Hrvatske i Slovenije.

Povezana vest:  Ministarka: Kažnjeno samo 2,4 odsto izgrednika

– Grad tradicionalno podržava smotru izviđača, koju organizuje Savez izviđača Beograda, a ona se po drugi put održava na Adi Ciganliji . Ovo je dobar način da se osnovci i srednjoškolci druže i da se podrže prave vrednosti, kao što su prijateljstvo i tolerancija. Drago nam je što su se priključili izviđači iz celog regiona i time šaljemo poruku da najmlađe generacije ne treba da trpe posledice onoga što se dešavalo devedesetih godina – rekla je Nada Dumić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Robert Ernješi i Igor Kovačić daleko odmakli u Kupu Sente

Branko Davidović, starešina Saveza izviđača Beograda, istakao je da će izviđači u naredna tri dana boraviti u šatorima i takmičiti se u izviđačkim i sportskim disciplinama, ali i čistiti Adu Ciganliju.