misel platini fss pazova

Platini: Nemam uticaj na odluke o finansijkom fer-pleju

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da nema nikakav uticaj na odluke kontrolnog finansijskog tela (CFCB) koje je, pored ostalih, prošle nedelje izbacilo Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog kršenja pravila finansijskog-fer pleja.
-Kao što znate, taj proces koji vodi kontrolno telo je potpuno nezavisan, što znači da se ja ni u jednom trenutku nisam mešao ili intervenisao. Naravno, pratio sam rad kontrolnog tela i zadovoljan sam ishodom. Na kraju, 237 klubova je bilo analizirano, samo devet nije ispoštovalo pravila finansijskog fer-pleja – rekao je Platini za sajt UEFA.
On je podsetio da se do sada još niko od klubova nije žalio na odluke UEFA kada je u pitanju finansijski fer-plej.
-Naš cilj nije da izbacujemo klubove iz takmičenja, već da im pomognemo da mogu da se takmiče na najvišem nivou, a da istovremeno budu finansijski stabilni – dodao je Platini.
UEFA je prošlog petka diskvalilfikovala Crvenu zvezdu iz takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2014/2015 zbog kršenja pravlinika o finansijskom fer pleju. Prvak Srbije ima rok od 10 dana da se žali Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS).

Povezana vest:  SKANDALOZNO, Al Kaida preti bombaškim napadima na fudbalskom SP