marcel-desaillyDesai kandidat za selektora reprezentacije Gane

 

Bivši francuski reprezentativac Marsel Desai ozbiljan je kandidat za selektora fudbalske repezentacije Gane bez obzira što nema trenersko iskustvo, potvrdila je nacionalna federacija te zapadnoafričke države (GFA).

-Nedostakak iskustva neće uticati kada se bude razgovaralo o preuzimanju reprezentacije. Izbor selektora biće baziran prema širokom kriterijumu, a trenersko iskustvo je samo jedan od uslova. Bitno je da je kandidat visoko kotiran i u drugim oblastima fudbala – izjavio je portparol GFA Rendi Ebi.

Povezana vest:  Siti osvojio titulu u 94. minutu

Desai (42), član reprezentacije Francuske koja je 1998. osvojila titulu prvaka sveta i 2000. titulu prvaka Evrope, jedan je od pet kandidata za naslednika Srbina Milovana Rajevca, koji je u septembru raskinuo saradnju sa GFA.

Proslavljeni odbrambeni igrač Milana i Čelsija, rođen u Gani, završio je karijeru 2006, ali nikada do sada nije vodio prvi tim nekog kluba.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Maluda: Francuska ima mnogo problema

Na užoj listi kandidata za selektora reprezentacije Gane još su Srbin Goran Stevanović, Portugalac Umberto Koeljo, domaći stručnjak Herbert Ado i Turčin Kan Vanli.

Pod vođstvom Rajevca „crne zvezde“ su ostvarile impresivne rezultate plasmanom u četvrtfinale prvenstva sveta u Južnoj Africi, kao i u finale afričkog Kupa nacija, ranije ove godine u Angoli. Po odlasku iz Gane Rajevac je preuzeo saudijski klub Al Ali.

Povezana vest:  Nobl ostaje u Vest Hemu do 2020. godine

Najbolje fudbalere Gane privremeno vodi domaći stručnjak Kvesi Apija.