milovan rajevac selektor gana

 

Rajevac: Španija predaje pehar, Brazil i Argentina favoriti

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac uveren je da Španija neće odbraniti trofej na Svetskom prvenstvu u Brazilu i dodao da najveće šanse za to imaju domaća selekcija i Argentina.
-Najveći favoriti za osvajanje Mundijala su Brazil i Argentina, iako me Brazilci nisu ubedili u to u meču protiv Srbije. Ipak, igraju na domaćem terenu i prejaki su individualno. U favorite ne bih svrstao Španiju jer mislim da će predati šampionsku krunu osvojenu pre četiri godine u Južnoj Africi. Srce Španije je Barselona, koja je u padu, pa verujem da će tako i reprezentacija proći – rekao je Rajevac.
Rajevac je istakao da bi Gana mogla da bude „faktor iznenađenja“, u koje je svrstao još Urugvaj, Belgiju i Obalu Slonovače.
-Iznenađenje bi mogla da bude Gana. Ima isti tim kao na prošlom SP kada sam ja bio selektor, a sada su tu Esijen i Badu. Oni su jedna od najjačih reprezentacija iz Afrike i mislim da su sazreli za uspeh. Ne sme da se zaborave Belgija i Urugvaj, pogotovo „urusi“ jer znaju kako se osvaja SP u Brazilu. Spomenuo bih još samo Obalu Slonovače, koja je najbolja ekipa sa „crnog kontinenta“, ali nije dobro vođena – kazao je Rajevac.
On je dodao da će fudbaler Barselone Lionel Mesi obeležiti Mundijal i da će dokazati da je možda i najveći igrač svih vremena.
-Voleo bih da Mesi obeleži šampionat, iako je nešto slabije odigrao sezonu zbog čestih povreda. Ovo mu je velika prilika da napravi uspeh sa reprezentacijom i pokaže da je jedan od najvećih igrača u istoriji, ako ne i najveći. Pored njega, očekujem mnogo od Portugalca Kristijana Ronalda, a sve oči brazilske nacije biće uperene u Nejmara – rekao je Rajevac.
On je naveo da će navijati za Ganu, ali i Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku jer su to reprezentacije sa ovih prostora.
-Hrvatska ima dobar tim, ali su se jedva plasirali u Brazil. Iskusni su i želim im da prođu grupu. Bosna i Hercegovina je kvalitetna, ali debituje i nisam siguran kako će se snaći. Dobro ih vodi selektor Safet Sušić i nadam se da mogu da se kvalifikuju među najboljih 16 ekipa na svetu – naveo je Rajevac.
Rajevac je naglasio da je na SP bilo mesta za Srbiju, ali da selektor Siniša Mihajlović nije dobro vodio reprezentaciju.
-Realno, Srbija je morala da se nađe na najvećoj fudbalskoj smotri, pogotovo što se održava u Brazilu. Podmlađivanje reprezentacije je bio izgovor i farsa. Razočaran sam kao navijač, ali i kao čovek u struci. Velika je šteta što Srbije nema u Brazilu, to je „so na ranu“ svih ovih godina neuspeha – zaključio je Rajevac.
Mundijal u Brazilu počinje sutra, a finale je 13. jula na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Valentini: Ponavljanje utakmice je poklon za Srbiju