Bekric Landauer Divac„OLIMPIJSKI DAN“ 14. JUNA NA KOŠUTNJAKU

Na konferenciji za medije održanoj u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama, najavljen je ovogodišnji „Olimpijski dan“. Pod sloganom „BUDIMO HUMANI POBEDIMO ZAJEDNO“, „Olimpijski dan“ će se održati 14. juna sa početkom u 12 časova, na Trim stazi na Košutnjaku.
Na „Olimpijskom danu“ biće predstavljeni mladi olimpijci koji će se takmičiti na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu, a posetioci će imati priliku da se druže i sa članovima Olimpijskog tima Srbije i razgovaraju sa njima o svemu što ih interesuje.
Ovaj događaj organizuje se u 205 zemalja sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpijski komitet Srbije, već jedanaest godina za redom, organizuje „Olimpijski dan“ u saradnji sa kompanijom McDonald’s, Top partnerom MOK-a, koja je generalni sponzor ove manifestacije u celom svetu.
Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi „Olimpijskog dana“.
-Kompanija McDonald’s je već 11-u godinu za redom oficijalni sponzor Olimpijskog dana u Srbiji, koji se održava u celom svetu i promoviše sport, bavljenje fizičkim aktivnostima i zdrav način života. Ove godine, Olimpijski dan ima i humanitarni karakter. Upravo zato pozivamo naše sugrađane da dođu na Košutnjak u što većem broju kako bismo zajedničkim snagama pomogli ugroženima u poplavama – izjavila je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s Srbija.
Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, pozvao je sve zainteresovane da se priključe veselom društvu na Košutnjaku: -Kao što slogan ovogodišnjeg Olimpijskog dana kaže „BUDIMO HUMANI POBEDIMO ZAJEDNO“. Iskoristite priliku da pomognete onima kojima je to potrebno i da se u isto vreme družite sa svojim omiljenim sportistima. Takođe, to je prilika da upoznate mlade olimpijce koji će se takmičiti na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu a verujem da će neki od njih izrasti u istinske šampione kojima ćemo se svi ponositi.
-Olimpijski dan je naš dan u kojem želimo da svu pozitivnu energiju koju imamo prenesemo na sve koji nam se pridruže u Košutnjaku. Olimpijski duh i prijateljstvo ćemo podići na još jedan nivo, jer imamo ove godine viši cilj, a to je da pokažemo još jednom koliko umemo da budemo humani i da pomognemo onima koji su ugroženi u poplavama. Nadam se da će Košutnjak u subotu biti pun dece, roditelja i svih koji žele da istrče naših sedam trka, rezultat nije važan, dođite da se družimo i pomognemo – rekao je promoter ovogodišnjeg Olimpijskog dana atletičar Emir Bekrić.
Na Košutnjaku će biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom na 200 metara, trka zadovoljstva na 3600 metara, kao i porodična i štafetna trka.
Kao i prethodnih godina kompanija McDonald’s će za sve učesnike obezbedite majice Olimpijskog dana, a za najmlađe i vaučere za osveženje u njihovim objektima.
Predstavnici sponzorskog pula OKS pripremiće posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u Porodičnoj trci. „Delez Srbija“, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije pokloniće vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, „AS osiguranje“ zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, „EKO Srbija“, bronzani sponzor OKS obezbediće dva puta po 50l goriva, a „Frikom“ vrednosni vaučer u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama.

Povezana vest:  Oštre reči Olivere Jevtić pred polazak u Rio