Messi_01Trijmuf Barselone
Barselona se brzo oporavila od eliminacije iz Lige šampiona i večeras je lako trijumfovala u Viljarealu.
Iako je ekipa Viljareala u prvih desetak minuta delovala kao tim koji bi mogao da iznenadi lidera Primere, Katalonci su do poluvremena postigli tri gola.
Mesi je prvi načeo protivnika u 19. Minutu, potom se u listu strelaca upisao Ćavi koji je gol postigao iz slobodnog udarca, a Bojan Krkić je solo prodorom i odličnom završnicom doneo Kataloncima prednost od 3:0 sa kojom su mirno krenuli na pauzu.
Viljareal je u nastavku delovao nešto ozbiljnije i čak je uspeo da smanji rezultat preko Ljorentea, ali je Mesi u finišu utakmice postigao još jedan gol za konačnin rezultat 1:4.
Reprezentativac Srbije Nikola Žigić vratio na teren posle povrede kolena i postigao oba gola za Valensiju koja je slavila protiv Espanjola. Ovom pobedom Valensija se sa trenutno 65 bodova učvrstila na trećoj poziciji i tako gotovo osigurala mesto koje garantuje učešće u Ligi šampiona sledeće sezone. Četvrtoplasirana Majorka ima 56 bodova i sutra igra sa Atletik Bilbaom. Četiri najbolje plasirane ekipe iz španskog prvenstva obezbediće mesto u Ligi šampiona.
I dok je na vrhu tabele sve donekle jasno, na dnu tabele stvari se tri kola pre kraja komlikuju.
Fudbaleri Saragose i Tenerifa zabeležili su u subotnjim susretima važne pobede u borbi za opstanak u društvu najboljih na Iberijskom poluostrvu. Ekipa Sarogose pobedila je u La Korunji domaći Deportivo sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Adrijan Kolunga u 50. minutu. Reprezentativac Srbije Ivan Obradović odigrao je celu utakmicu za Saragosu. Saragosa sada ima 37 bodova, dva više od Malage koja se nalazi na 18. mestu u zoni ispadanja.
Malaga je kod kuće remizirala 1:1 protiv Sportinga iz Hihona. U direktnom duelu sa konkurentom u borbi za opstanak, fudbaleri Tenerifa na svom terenu savladali su Rasing Santander sa 2:1 i izjednačili se na tabeli sa Malagom.
Istim rezultatom poslednjeplasirani Herez kod kuće je pobedio Almeriju i sačuvao teoretske šanse za opstanak u Primeri.
Primera, 35. kolo:
Subota, 1. maj:
Deportivo – Saragosa 0:1 (Kolunga 50)
Malaga – Hihon 1:1 (Saisedo 79 – Aponjo 43ag)
Tenerife – Rasing 2:1 (Roman 45, Ajose 56p – Ćisko 71)
Heres – Almerija 2:1 (Armenteros 28, Barmeho 90 – Soriano 34)
Espanjol – Valensija 0:2 (Žigić 62, 65)
Viljareal – Barselona 1:4 (Ljorente 67 – Mesi 19, 88, Ćavi 34, Krkić 42)
Valjadolid – Hetafe 0:0
Nedelja, 2. maj:
17:00 Sevilja – Atletiko Madrid
19:00 Real Madrid – Osasuna
21:00 Atletik Bilbao – Majorka
Povezana vest:  Nikolić: Idemo u Grčku da se "potučemo" i pobedimo