DavorSukerŠuker: Hrvatska može da iznenadi kao i u Francuskoj
 
Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker rekao je danas da veruje da reprezentacija njegove zemlje može da bude iznenađenje Svetskog prvenststva u Brazilu, baš kao što je bila 1998. godine u Francuskoj.
-Kada bih mogao bilo šta da promenim, to bi bile povrede koje su nas zadesile, ali i to je deo fudbala… Nadam se da Hrvatska može da iznenadi kao što je iznenadila 1998. godine. Moramo da uradimo ono što znamo, a to je da igramo fudbal. Selekcije koje takođe mogu da iznenade su Bosna i Hercegovina, Belgija i Čile – rekao je Šuker za sajt Fifa.
Hrvatska je na SP u Francuskoj osvojila treće mesto, a Šuker je bio najbolji strelac turnira sa šest golova.
-Ne volim poređenja, ovo je potpuno drugačija ekipa, drugačiji stil fudbala. Ali, voleo bih da Luka Modrić i Ivan Rakitić igraju kao što su tada igrali Zvonimir Boban, Robert Prosinečki i Aljoša Asanović. Želim da Mario Mandžukkić, Nikica Jelavić i Eduardo budu strelci kao ja tada. Ali najvažnija stvar je da igramo kao tim… Želim im sve najbolje i neka prođu bolje nego mi 1998 – kazao je Šuker.
Svetsko prvenstvo počinje sutra, a otvara ga upravo Hrvatska i to utakmicom protiv domaćina Mundijala, Brazila.
-To je ostvarenje sna. Možete to da zamislite – Svetsko prvenstvo u Brazilu… Ne samo da će biti pun stadion u Sao Paulu, nego će ceo svet pratiti tu utakmicu – kazao je Šuker.
Fudbaleri Brazila su pod pritiskom, suočeni su sa velikim očekivanjima, ali Šuker ne smatra da će to biti prednost za Hrvatsku.
-Nije važno šta se piše po novinama. Biće važno ono na terenu. kad sudija da znak za početak meča, od tada sve počinje da se računa – naveo je Šuker.
Bivši igrač Sevilje, Real Madrida i Arsenala kazao je da će na predstojećem Svetskom prvenstvu nastupiti veliki broj odličnih fudbalera i da je teško prognozirati ko će osvojiti Zlatnu kopačku.
-Kristijano Ronaldo, Fernando Tores, Mario Mandžukić, Nejmar, Fred… Ima toliko dobrih igrača u svakoj reprezentaciji, tako da je veoma teško reći ko će biti najbolji.
Povezana vest:  Otvorena sedma sezona projekta “Fudbal za prijateljstvo”