maskota brazilSP BRAZIL 2014
Mundijal će moći da se prati i na društvenim mrežama

Predstojeće Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu privlači veliku pažnju javnosti, pa će tako to takmičenje moći da se prati i preko brojnih društvenih mreža.
Društvene mreže, poput fejsbuka (Facebook), tvitera (Twitter), a i srpske socijalne mreže Teren, prilagodile su svoj sadržaj Mundijalu u Brazilu.
Skoro 40 odsto od 1,28 milijardi korisnika Fejsbuka ljubitelji sufudbala, pa je tako ta mreža dodala nove karakteristike na svom sajtu i aplikaciji za „pametne“ mobilne telefone, koje omogućavaju lakše praćenje SP.
Preko fejsbuka korisnici će moći da prate rezultate, najnovije vesti o reprezentacijama i igračima, ali i da vide najzanimljivije događaje sa Mundijala.
Takođe, ova kompanija pokrenuće „FacebookRef“, poseban odeljak gde će korisnici moći da komentarišu utakmicu.
S druge strane, na tviteru će se događanja iz Brazila sa Mundijala prenositi u realnom vremenu, a najviše žahvaljujući lakom i brzom postavljanju objava i pregledu istih.
Tviter je takođe za Svetsko prvenstvo pokrenuo i poseban blog.
U Srbiji, pored fejsbuka i tvitera, javnost će Mundijal moći da prati i na društvenoj mreži Teren u kojoj se putem živog komentara(bloga), između ostalog, mogu pratiti utakmice, ali i komentarisati i učestvovati u sportskom kvizu.
Mundijal u fudbalu je prema podacima Svetske fudbalske Federacije (Fifa) najgledaniji sportski događaj na svetu.
Svetsko prvenstvo počeće sutra u 22.00 utakmicom između Brazila i Hrvatske i trajaće do 13. jula.
Fejsbuk: https://www.facebook.com/worldcup i www.facebook.com/FacebookRef
Twitter:
https://blog.twitter.com/2014/follow-the-worldcup-action-on-twitter

Povezana vest:  Mesi se zahvalio Kasanu što je sina nazvao po njemu