maskota brazil

SP BRAZIL 2014
Utakmicom Brazil – Hrvatska večeras počinje SP u fudbalu

Utakmicom između reprezentacija Brazila i Hrvatske večeras počinje jubilarno 20. prvenstvo sveta u fudbalu, na kojem će se do 13. jula nadmetati 32 nacionalne selekcije.
Fudbalski svet četiri godine čekao je na Mundijal u Brazilu, a konačno je došlo vreme da počne nova svetska smotra na kojoj će domaćin pokušati da iskoristi domaći teren i osvoji šestu titulu.
Brazilci čekaju na „Zlatnu boginju“ od 2002. godine. Tada su im glavne uzdanice bili Ronaldo i Ronaldinjo, a sada „karioke“ predvodi mladi napadač Barselone, Nejmar.
„Nadamo se da će ovaj dan brzo proći. Nestrpljivi smo, ali i jako srećni što smo ovde gde bi mnogi hteli da budu. Iskreno se nadam da mogu da pomognem ekipi na najbolji način, da ispunimo snove svih Brazilaca i osvojimo titulu“, izjavio je Nejmar na poslednjoj konferenciji za medije uoči starta Mundijala.
Brazilski selektor Luis Felipe Skolari poručio je da je „vreme stiglo“.
„Ovo je naše svetsko prvenstvo. Svim Brazilcima želim da kažem da je vreme stiglo. Imamo sedam koraka koje moramo da pređemo, ali da bismo krenuli moramo da razmišljamo najpre o prvom koraku. Ne možemo da ih preskačemo, prvi je protiv Hrvatske, a nakon toga čeka nas još šest ako želimo da osvojimo titulu. Igrači i ja verujemo da to možemo“, rekao je Skolari.
Hrvati su do mesta na Mundijalu, pored ostalih, došli i preko duela sa Srbijom u kvalifikacionoj grupi, a cilj izabranika selektora Nika Kovača je da u Brazilu izbore plasman u drugi krug.
„Velika nam je čast što otvaramo svetsko prvenstvo, pred punim stadionom protiv domaćina turnira. Milijarde će nas gledati ispred TV-a, možda ne zbog Hrvatske, ali i mi ćemo biti u fokusu. Ne bojimo se Brazila, poštujemo ga, međutim, mi nemamo šta da izgubimo, sav pritisak je na njima, publika će ražiti pobedu. Ovo je velika prilika za nas“, izjavio je Kovač.
Utakmica A grupe prvenstva sveta između Brazila i Hrvatske igra se večeras na stadionu Arena Korintijans u Sao Paulu od 22 sata po srednjeevropskom vremenu.
Titulu planetarnog šampiona na Mundijalu u Brazilu brani reprezentacija Španije.

Povezana vest:  Uhapšen bivši vlasnik Rendžersa Vajt