Oribe Peralta Mexico c Aurelien Chedjou Cameroon

SP BRAZIL 2014

Meksiko pobedio Kamerun u drugom meču A grupe

 

Fudbalska reprezentacija Meksika savladala je večeras u Natalu selekciju Kameruna sa 1:0 (0:0), u drugoj utakmici prvog kola A grupe prvenstva sveta u Brazilu.

U prvom meču A grupe Brazil je u četvrtak pobedio Hrvatsku sa 3:1.

Večerašnji susret odigran je na stadionu Dunas Arena pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Vilmar Roldan iz Kolumbije.

Strelac: Peralta u 61. minutu.

Žuti kartoni: Moreno (Meksiko), Nunkeu (Kamerun).

Povezana vest:  Murinjo: Igrači Barselone ne znaju da podnesu sportski poraz

Meksiko: Očoa, Agilar, Rodrigez, Markez, Moreno, Lajun, Gvardado (od 69. Fabijan), Erera (od90. Salsido), Vaskez, Dos Santos, Peralta (od 74. Ernandez).

Kamerun: Itanđe, Đeugue (od 46. Nunkeu), N’Kulu, Čeđu, Asu-Ekoto, M’Bija, Song (od 79. Vebo), Enoh, Mukanđo, Eto, Čupo-Moting.

Meksikanci su na startu Mundijala osvojili tri važna boda i sa velikim samopouzdanjem kreću u nastavak takmičenja. U zanimljivoj utakmici po tropskoj kiši i raskvašenom terenu izabranici Migela Erere zasluženo su trijumfovali, jer su većim delom igrali bolje i organizovanije.

Povezana vest:  FIFA pokrenula istragu protiv Severne Koreje

Oba tima stvorila su po nekoliko veoma povoljnih prilika, a „sombrerosi“ su oštećeni u prvom poluvremenu, kada su im poništena dva gola zbog navodnog ofsajda i prekršaja.

Oba puta mrežu je zatresao Dos Santos, međutim, utisak je da su i glavni i pomoćni sudija pogrešili prilikom donošenja odluka.

Takođe, u završnici poluvremena Meksikancima je mogao da bude dosuđen penal nakon prekršaja Čeđua na Dos Santosu.

Povezana vest:  Nova pobeda Barselone u Primeri

Kiša nije omela fudbalere dva tima da pruže sasvim solidnu partiju po jakoj kiši, ali u celini latinoamerikanci su pokazali više i zasluženo su se radovali. Kamerun je takođe mogao do gola, ali su njegovi napadači bili neprecizni, a protivnički golman Očoa u par navrata sjajno je intervenisao.

Meksiko u nastavku takmičenja igra 17. juna u Fortalezi protiv domaćina Brazila, a dan kasnije u Manausu sastaju se Kamerun i Hrvatska.

PHOTO: Matthias Hangst / Getty Images Sport