Early Warning SystemKompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH objavljuju partnerstvo

Uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2014 u Brazilu, kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH (Early Warning System) potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju zaštite integriteta fudbala.
Memorandumom je definisana kontinuirana saradnja na razmeni podataka za rano otkrivanje sumnjivih aktivnosti u sportskom klađenju koje mogu biti indikator za nameštanje fudbalskih utakmica, kako u okviru takmičenja u organizaciji FIFA tako i svih drugih fudbalskih utakmica. Na taj način, kompanija Mozzart pruža značajan doprinos uočavanju i sprečavanju prevara i korupcije u sportu.
Memorandumom o saradnji između kompanije Mozzart i FIFA Agencije za rano upozoravanje definisane su operativne procedure koje obezbeđuju efikasnu saradnju, a uključuju i razmenu relevantnih informacija o sportskom klađenju, kao podršku sveobuhvatnoj analizi kretanja kvota i istragama u vezi sumnjivih fudbalskih utakmica.
Ključni motiv nameštanja utakmica u vezi sa sportskim klađenjem jeste sticanje velike finansijske koristi na štetu sportskih kladionica kroz naplatu dobitaka ostvarenih na nameštenim mečevima i kompanija Mozzart je veoma zainteresovana da podrži sportske organizacije i regularnost takmičenja kroz obezbeđivanje relevantnih podataka o tendencijama u sportskom klađenju.

Povezana vest:  Poraz Junajteda u Sanderlendu, gol Vidića