pekman-terenSP BRAZIL 2014
Pekerman: Urađeno šta je planirano; Santoš: Nema igovora

Selektor Kolumbije Hoze Pekerman rekao je da je urađeno sve što je planirano u današnjoj pobedi njegovih fudbalera nad Grčkom na Svetskom prvenstvu.
-Planirali smo da ovako odigramo utakmicu. Većina stvari je ispalo baš onako kako smo želili, neke nisu, ali bili smo veoma koncentrisani i pokazali da smo ovde došli da odigramo dobro Svetsko prvenstvo – rekao je Pekerman posle utakmice.
Kolumbija je u Belo Horizonteu ubedljivom pobedom nad Grčkom sa 3:0 počela Mundijal u Brazilu.
-Ovo je bio dobar debi za igrače koji nikada nisu igrali na Svetskom prvenstvu. Ovo je veliko zadovoljstvo – kazao je Pekerman.
Najbolji igrač na utakmici Džejms Rodriges rekao je da je rezultat pokazao da je Kolumbija na pravom putu.
-Ovo je dobar početak, ali moraćemo da ostanemo mirni za ono što je pred nama, a biće svakako znatno teže – rekao je Rodriges.
Selektor Grčke Fernando Santoš rekao je da ne postoje izgovori za ubedljiv poraz.
-Ne možete da tražite izgovore kada izgubite 3:0. Imali smo dobre momente na utakmici i jedino nam preostaje da se okrenemo narednim susretima – naveo je Santoš.
Reprezentativac Grčke Panajotis Kone ocenio je da rezultat nije realan.
-Rezultat ne pokazuje zapravo kakva je bila utakmica, mislim da smo dobro igrali. Ali, ovakve mečeve čine detalji, a oni nam nisu išli na ruku. I dalje smo ponosni što smo ovde i nastavićemo naporno da radimo“, rekao je Kone.
U drugom kolu Grupe C u četvrtak će se sastati Kolumbija i Obala Slonovače, odnosno Grčka i Japan.

Povezana vest:  Birhof: Čeka nas težak Mundijal

PHOTO: Alex Grimm – FIFA / FIFA