lev treningSP BRAZIL 2014
Nemačka poštuje Portugal i Ronalda, ali želi pobedu

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je danas da veoma poštuje Portugal i najboljeg fudbalera te reprezentacije Kristijana Ronalda.
-Oni su rangirani odmah iza nas i oni nisu samo Ronaldo. Portugal je ekstremno opasan tim, veoma tvrd orah – rekao je Lev nemačkim medijima uoči susreta.
Nemačka će početi takmičenje na Svetskom prvenstvu protiv Portugala, a Lev je protivnika nazvao „svetskim prvakom u kontranapadima“.
Nemačka je imala uspeha protiv Portugala prethodnih godina, pošto je pobedila u utakmici za treće mesto na Mundijalu 2006. godine, zatim dve godine kasnije na Evropskom prvenstvu, kao i na početku kontinentalnog šampionata 2012.
Postojala je sumnja da će zvanično najbolji fudbaler sveta propustiti prvu utakmicu svoje ekipe na Svetskom prvenstvu u Brazilu zbog povrede levog kolena, ali je on normalno trenirao poslednjih nekoliko dana.
-Ronalda ne možete da potpuno ‘ugušite’ na terenu. On je fudbaler koji postiže po 50 golova u sezoni. Ali, gledali smo mnogo snimaka, znamo kako trči, kako se kreće, kako voli da vreba iza odbrambenih
igrača. Moraćemo timski da ga zaustavimo – istakao je Lev.
Nemačka je u Brazil stigla pre nedelju dana sa brojnim zdravstvenim problemima igrača, ali je Lev optimista.
-Situacija sa povredama postaje sve bolja iz dana u dan i to je razlog zašto sam dobro raspoložen – kazao je selektor Nemačke.
Probleme sa povredama imaju kapiten Filip Lam, vezisti Sami Kedira iBastijan Švajnštajger, a iz ekipe je otpao Marko Rojs.
Nemačka i Portugal će se sastati sutra u 18.00 u Salvadoru, a utakmicu će suditi srpski arbitar Milorad Mažić.

Povezana vest:  Ronaldo juri rekord Platinija protiv jake odbrane Poljske

PHOTO: Martin Rose / Getty Images Sport