Zoran Nikolic Club Joventut BadalonaNikolić povređen, propušta početak priprema
 
Talentovani košarkaš Huventuda Zoran Nikolić zbog povrede propustiće početak priprema juniorske reprezentacije Crne Gore, a očekuje se da se izabranicima selektora Dragana Radovića prikljući krajum juna.
Juniorska reprezentacija okupicć se u ponedeljak i zvanično početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 24. jula do 3. avgusta biti odigrano u Turskoj.
Rivali Crne Gore u D grupi bice Španija, Rusija i Srbija.
-Povreda je veoma ozbiljna, došlo je do kidanja ligamenta desnog skočnog zgloba. Moraću da odsustvujem oko dve nedelje – kazao je Nikolić agenciji MINA.
On je istakao da je glavni cilj crnogorske reprezentacije opstanak u A diviziji.
-Glavni cilj nam je ostanak u A diviziji, a svaki bolji rezultat od toga biće veliki uspeh za ovu generaciju. Radićemo naporno tokom pripremnog perioda i spremićemo se najbolje moguće. Očekujem veliki broj kvalitetnih igrača i utakmice visokog inteziteta – rekao je Nikolić.
On je kazao da je zadovoljan napretkom i radom prošle sezone u Huventudu.
-Huventud je klub poznat po razvoju mladih igrača. Zadovoljan sam napretkom i očekujem da već sledeće sezone debitujem. Bilo je nekoliko ponuda za prelazak u drugi klub, ali za sada ne razmišljam o njima – rekao je Nikolić.
On je naglasio da je zadovoljan uslovima i tretmanom u klubu.
-Uslovi su odlični, organizacija je sjajna. Huventud se brine o svojim igračima. Sezona je bila naporna i dugačka, ali sam uživao maksimalno – kazao je Nikolić.
Talentovani centar prošle sezone nastupao je za podmladak Huventuda (Prat) koji se takmičio u trećoj španskoj ligi – Leb Plati.
Predvodio je taj tim, nakon doigravanja, do Druge lige (Leb Oro), a u trećem, odlucujucem, meču finalne serije protiv tima Palma proglašen je za najkorisnijeg igrača.
Karijeru je počeo u nikšićkoj školi košarke Basket, a igrao je još za Ibon i Anagastum, iz kojeg je prešao u Ðironu.  Početkom prošle sezone postao je clan Huventuda. Nikolić igra na poziciji centra, a visok je 211 centimatara.
Prošlog leta predvodio je crnogorsku selekciju do zlatnog odličja na šampionatu u Strumici, a finalni duel završio je sa 19 poena i 11 skokova.
 
PHOTO: Aitor Arrizabalaga / Euroleague Basketball
Povezana vest:  KK Zvezda: Potreban nam je svaki zvezdaš