marcelo_lipiMarčelo Lipi izostavio sa spiska Amaurija, Kasana, Mikolija

 

Italijanski selektor Marčelo Lipi objavio je spisak na kom se nalazi 29 fudbalera koji će se sledeće nedelje kupiti u trening-kampu u Rimu.

Na spisku nema igrača Intera i Rome pred kojima je u sredu utakmica finala Italijanskog kupa. Iako ovo, naravno, nije spisak za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi (11. juna – 11. jula), ipak se iz njega može naslutiti ko se nalazi u Lipijevim mislima. Ili, još tačnije, na koga selektor aktuelnih svetskih šampiona ne računa.

Povezana vest:  Maradona Peleu: Mesi nema ličnost da bude vođa

Među pozvanim kandidatima tako nema napadača Sampdorije Antonija Kasana za koga su se zalagali mnogi italijanski stručnjaci, ali koji nije u dobrim odnosima s Lipijem. Na listi nije bilo mesta ni za sjajnog napadača Palerma Fabricija Mikolija koji je u zadnjih osam kola Serije A čak osam puta bio strelac, a ukupno je ove sezone 18 puta tresao suparničke mreže u italijanskom prvenstvu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Karte za Inđiju u prodaji

Bez poziva je ostao i Brazilac Amauri koji je prošlog mesec konačno dobio italijansko državljanstvo, ali njegove igre u dresu Juventusa nisu uverile Lipija da mu je potreban.

 

Reprezentacija Italije za trening-kamp u Rimu:

Golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Federiko Marketi (Kaljari), Morgan De Santis (Napoli), Salvatore Sirigu (Palermo)

Odbrana: Salvatore Boketi (Đenova), Leonardo Bonući (Bari), Fabio Kanavaro (Juventus), Matia Kasani (Palermo), Đorđo Kjelini (Juventus), Domeniko Krišito (Đenova), Fabio Groso (Juventus), Nikola Legrotalje (Juventus), Kristijan Mađio (Napoli), Đanluka Zambrota (Milan)

Povezana vest:  Španija postigla rekordnu pobedu pod okriljem FIFA

Vezni: Mauro Kamoranezi (Juventus), Antonio Kandreva (Juventus), Andrea Kosu (Kaljari), Đenaro Gatuzo (Milan), Klaudio Markizio (Juventus), Rikardo Montolivo (Fiorentina), Simone Pepe (Udineze), Anđelo Palombo (Sampdorija), Andrea Pirlo (Milan)

Napad: Marko Borielo (Milan), Antonio Di Natale (Udineze), Alberto Đilardino (Fiorentina), Đampaolo Pacini (Sampdorija), Vićenco Jakvinta (Juventus), Fabio Kvaljarela (Napoli)