Blater razmišlja o ukidanje ofsajda 

sep_blaterPredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater razmišlja o ukidanje ofsajda i o toj temi je razgovarao sa predsednikom Međunarodne federacije u hokeju na travi Leandrom Negreom. 
U oba sporta je važilo isto pravilo o ofsajdu, a onda su čelnici IHF 1998. giodine odlučili da ga ukinu, kako bi konačno prestale večite raspave na tu temu posle gotovo svake utakmice. 
Kako pišu engleski mediji, Blater i Negre su se nedavno sastali i glavna tema razgovora bila su iskustva hokejaša na travi sa novim pravilom. 
-Blater je, u stvari, želeo da čuje sva naša iskustva pre i posle odluke da ukinemo ofsajd i pažljivo me je slušao. Ništa nije komentarisao, ali je bio izuzetno zainteresovan za tu temu – rekao je Negre. 
U hokeju na travi 1996. godine počela je eksperimanetalna primena novih pravila igre bez ofsajra i prema rečima Negrea to je bio pun pogodak. Igra je postala mnogo brža i atraktivnija, što je rezultiralo većom posetom utakmicama. 
-Blater mi je postavio brojna pitanja i imao sam utusak da je bio zadovoljan onim što je čuo, ali se nije izjašnjavao, tako da ne bih mogao dakažem da li će predložiti da se to primeni i u fudbalu – rekao je Negre.

Povezana vest:  Navijači Seltika izabrali novajliju Kina za igrača godine