Lejzel Džons će plivati u Londonu 

Leisel_JonesTrostruka olimpijska šampionka, australijska plivačica Lejzel Džons (Leisel Jones), saopštila je da će učestvovati na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. 
Jedna od najboljih plivačica prsnim stilom ikada, najavila je posle Pekinga da su joj to najverovatnije poslednje Olimpijske igre u karijeri, ali je danas izjavila da želi da sruši još jedan rekord. 
-Dugo sam se ‘lomila’ i na kraju sam rešila da sa 24 godine ipak mogu još dosta toga da osvarim. Ako ništa drugo, mogu da postanem prva plivačica iz Australije koja će učestvovati četiri puta na Olimpijskim igrama – rekla je Džons. 
Na Olimpijskim igrama u Sidneju, Atini i Pekingu Džons je osvojila osam medalja, od čega tri zlatne, a na svetskim prvenstvima pobeđivala je sedam puta. 
-Mlada sam, imam dovoljno mentalne snage, a i dalje uživam u plivanju i shvatila sam da bih pogrešila ako se već sada opovučem – rekla je Džons. 
Iako prošle godine nije učestvovala na prvenstvu sveta u Rimu, Džons kaže da je uverena da je i dalje najbolja prsašica sveta. 
-Smatram da sam i dalje najbrža na 100 prsno i biće mi drago da plivam protiv devojaka koje su u međuvremenu izbile u svetski vrrh – rekla je Džons.

Povezana vest:  Veslački podmladak na potezu u Čurugu