lester_meecaleb_kk_partizanEVROLIGA, TOP 16

Panatinaikos pobedio Partizan

 

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje i ponovo slave protiv aktuelnog prvaka Evrope. Panatinaikos je u 5. kolu Top 16 faze Evrolige slavio rezultatom 82:66.

U prvoj četvrtini ekipe su se često smenjivale u vođstvu, igrano je bez većih oscilacija. Dosta trčanja i otvorenih šuteva obe ekipe, sa malo ličnih grešaka, obeležilo je prvi kvartal. U prilog tome govori podatak da početkom poslednjeg minuta prvog perioda, Panatinaikos je imao dve, a Partizan jednu ličnu grešku.

Nakon mini odmora krenulo se od nule (19:19). I narednih nekoliko minuta igrao se egal, a onda par grešaka crno-belih u napadu, grci kažnjavaju i dolaze do 5 poena prednosti (23:28). U tim momentima Partizan je imao loš procenat šuta iz igre, ali je to nadoknađivao odličnim skokovima u napadu. U 17. minutu u svojoj statistici crno-beli su imali 9 skokova u odbrani, a čak 12 u napadu, dok su gosti ukupno imali 10 skokova i to sve u odbrani. Partizan polako sustiže protivnika, ali atinjani u poslednjoj sekundi prvog poluvremena na odbijenu loptu pod košem, dobro reaguju i postižu koš za 3 poena prednosti (32:35).

Povezana vest:  Svetislav Pešić: Smanjiti oscilacije

I na početku drugog poluvremena zeleni uspevaju da održe blagu prednost. Pojačavaju crno-beli odbranu i na polovini treće četvrtine, opet se krenulo od početka (40:40). Međutim, opet Partizan pravi nekoliko grešaka u napadu, što iskusni igrači Panatinaikosa kažnjavaju i dolaze do dvocifrene prednosti (45:55). Veoma preciznim šutevima iza linije 6,25 gosti su prvi put stigli do dvocifrene prednosti.

Povezana vest:  Milojević: Srpski tim ima sve što je potrebno za zlato

Poslednju četvrtinu lakim poenima otvaraju crno-beli za minus 8, ali ubrzo grci vraćaju dvocifrenu prednost. Uložili su Partizanovi igrači poslednje atome snage da sustignu velikog protivnika, ali kad god bi pripretili, usledila bi trojka Nikolasa (6/6) ili Perperoglua (4/6). Rasterećeni gosti do kraja ne dozvoljavaju crno-belima da ugroze sigurno vođstvo lagano privode meč kraju. Još jednom su grobari dokazali epitet najboljih navijača u Evroligi. Dugo posle meča su nastavili skandiranje na tribinama i jasno stavili do znanja da i dobru i u zlu, uvek biće tu!

Povezana vest:  Prodato 2.000 ulaznica za meč Partizan - Fenerbahče

Partizan – Panatinaikos 66:82 (19:19, 13:16, 18:25, 16:22)

Partizan: Roberts 8, Sinovec , McCalebb 22, Kecman 9, Milošević , Rašić 4, Mitrović 2, Božić 5, Marić 6, Vesely 8, Đekić , Vraneš 2.

Panatinaikos: Tepić , Spanoulis 7, Perperoglou 16, Batiste 12, Fotsis 2, Haislip 9, Nicholas 22, Diamantidis 9, Calathes 1, Shermadini 4, Verginis , Jasikevicius .