Dejan SavicevicDejan Savićević: Turnir koji podseća na one iz bivše SFRJ
 
Perfektan dribler i sjajni organizator igre, legendarni Dejan Savićević, posetio je ovogodišnji Turnir prijateljstva u Bijeljini i podržao mlade igrače iz regiona.
Prisustvo Dejana Savićevića na ovom turniru nije ni malo iznenađujuće, jer je on neko ko je od 1986-1997. godine nastupao za reprezentacije SFRJ i SRJ u 83 utakmice i postigao 30 golova. Ideju da se na jednom mestu okupe nekadašnji prvoligaši iz regiona , sa zadovoljstvom je podržao, i odazvao se pozivu organizatora turnira Save Miloševića. Savićević je prisustvo polufinalnim utakmicama Turnira prijateljstva. Dejan je istakao da ga ovaj turnir podseća na nekadašnje turnire u bivšoj Jugoslaviji na kojima je i sam učestvovao.
„Turnir  prijateljstva je jedna lepa ideja. Vidim da su Sava i Mitar uspeli da organizuju ovo dobro, i drago mi je zbog toga. Ovaj turnir me podseća na turnire na kojima sam ja učestvovao kada sam bio mlađi. U doba bivše Jugoslavije bilo je nekoliko ovakvih turnira počev od pionirskog  takmičenja prvaka Jugoslavije koji se igrao u Borovu. Tu su bili petlići prvoligaških ekipa. Takođe me podseća na još jedan jak turnir koji se zvao  prvi svetski partizanski odred. Tada je bilo dosta turnira, i mnogo više se u doba bivše Jugoslavije ulagalo u celokupan sport, pa tako i u fudbal. „, rekao je Dejan Savićević.
Sa Dejanom smo razgovarali o trenutnom statusu FK Crvena zvezda, koji nije krio žaljenje zbog Zvezdinog ne igranja u ligi Evrope.
„Žao mi je zbog Crvene Zvezde, kao čoveka koji je igrao u Crvenoj Zvezdi, koji je zvezdaš i koji voli zvezdu, ali to se u nekoj ruci očekivalo. Oni već zadnjih nekoliko godina tu licencu dobijaju, što bi rekli kroz prste. Ovaj put UEFA je odlučila drugačije. Verovatno je imala svoje razloge zašto je to uradila. Jedan veliki udarac za Crvenu Zvezdu.“
Na pitanje šta misli o najavama da Piksi bude novi trener Crvene Zvezde, Savićević je rekao:
„Ja to prvi put čujem od Vas. Tako da to ne bih mogao da komentarišem. Ja sam mislio da će Piksi biti selektor Srbije, ali da bude i trener Crvene Zvezde sigurno da bi to bilo dobro rešenje.“
Sa Savićevićem smo se osvrnuli i na aktuelno Svetsko Prvenstvo, koji nam je rekao da nije očekivao mnogo golova na prvenstvu, ali da je to ujedno i dobra stvar za fudbal. Ipak on nije krio iznenađenje igrom Španije na prvenstvu.
„Razočarala me je Španija na ovogodišnjem svetskom prvenstvu. Nisam očekivao od njih da će da naprave neko čudo i da će da se plasiraju u polufinale ili finale. Očekivao sam da će da prođu grupu. Oni su jedna reprezentacija koja je sigurno  podbacila. Tu je i Engleska, ali nije toliko podbacila jer ipak tu je reprezentacija Italije i reprezentacija Urugvaja, a one su jake. I pored toga, od jedne velike Engleske očekuje se da prođe grupu. To su dva velika razočarenja. Južnoameričke reprezentacije igraju dobro, možda zbog klime, jer je evidentno da se bolje kreću i da bolje igraju u odnosu na Evropske reprezentacije. Od ovih Evropskih reprezentacija izdvojio bih Belgiju, oni imaju dobar tim koji može da iznenadi. Iako im je prva utakmica krenula veoma loše uspeli su da se povrate i da pobede sa dva prema jedan, tako da će i oni nekome pokvariti račune. Moji lični favoriti su ipak Brazil i Argentina – zaključio je Savićević“
Povezana vest:  Mihajlović: Do juna neću dolaziti na konferencije za medije