maribor kraj sebicSebić 19. MK puškom trostav u Mariboru

Milenko Sebić, srpski strelac zauzeo je 19. mesto u disciplini MK puška trostav 3 puta 40 metaka poslednjeg dana Svetskog kupa u Mariboru sa 1.164 kruga (klečeći 391, ležeći 399, stojeći 374).
Nemanja Mirosavljev plasirao se na 23. mesto sa 1.163 kruga (394, 393, 376), dok je Stevan Pletikosić završio na 25. poziciji sa 1.160 krugova (386, 396, 378). Sebić je ponovio rezultat iz eliminacija (1.164) dok su Mirosavljev (1.167) i posebno Pletikosičć (1.173) bili slabiji.
Finale je vredelo 1.170 krugova Posle osnovnog dela najbolji je bio Kinez Jifei Cao sa 1.179 krugova. U finalu pobedio je Rus Sergej Kamenskij sa 459,7 krugova, srebro je osvojio Jifei Cao (Kina) sa 459,5 krugova, dok je bronza pripala Danijelu Brodmejeru (Nemačka) sa 449 krugova.
– U celini, učešće u Mariboru je bilo dobro, osvojili smo tri medalje i još jednom čestitke Zorani Arinović, Damiru Mikecu u Milutinu Stefanoviću – komentar je sportskog direktora SS Srbije Srećka Pejovića.- Međutim, u nekim disciplinama bilo je strelaca od kojih nismo očekivali tako slabe rezultate, tako da ćemo morati da poradimo na podizanju forme. Malo se osetio i umor, praktično Minhen i Maribor su bili spojeni, gađalo sa dan za danom. Sada počinje rada za glavni cilj sezone, Svetsko prvenstvo u Granadi u septembru na kome se vade olimpijske vize za Rio.
Srpski strelci su na tri Svetska kupa ove godine osvojili osam medalja – dve zlatne, dve srebrne i četiri bronzane,
U Mariboru na trećem svetskom kupu, Srbija je osvojila tri medalje: zlatnim su se okitili Zorana Arunović vazdušnim i Damir Mikec MK pištoljem, dok je bronzu osvojio Milutin Stafanović vazdušnom puškom.
Srpski strelci završili su učešće na drugom Svetskom kupu u Minhenu sa bronzanom medaljom Andree Arsović vazdušnom puškom.
Iz Fort Beninga sa prvog Svetskog kupa u martu, srpski strelci doneli su četiri medalje. Srebrom su se okitili Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).
Srpski strelci neće učestvovati na poslednjem Svetskom kupu u Pekingu od 1. do 10. jula.

Povezana vest:  U ponedeljak u Beogradu počinje Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih golubova