SP BRAZIL 2014
Sabelja: Imaš Mesija u timu – nemaš problem

Selektor Argentine Alehandro Sabelja rekao je da bi njegova reprezentacija teško danas pobedila Iran na Svetskom prvenstvu da u timu nema Lionela Mesija.
-Imali smo četiri ili pet izrazitih šansi da u prvom poluvremenu postignemo pogodak, a u drugom delu nam je Iran zakomplikovao stvari svojim kontranapadima. Ipak, imati Mesija u timu znači da će sve biti rešeno – rekao je Sabelja posle utakmice u Belo Horizonteu.
Argentina je golom Lea Mesija u sudijskoj nadoknadi vremena savladala Iran sa 1:0 i plasirala se u narednu fazu šampionata u Brazilu.
Mediji su puno pažnje u prethodnom periodu posvetili navodnom sukobu Sabelje i Mesija oko načina igre argentinske selekcije, što su posle toga oni demantovali.
Iran je imao nekoliko šansi da dodje do vodjstva, a najbolju je propustio Aškan Dežagah u 67. minutu, kada mu je Serhio Romero odbranio šut glavom iz blizine.
-Znali smo da će biti teška i napeta utakmica. Hvala Bogu da sam odbranio šut Dežagaha i da sam tu loptu imao na ruci… Mesi je zatim protrljao čarobnu lampu i pobedili smo – rekao je Romero.
Argentina će u poslednjem kolu igrati protiv Nigerije u sredu.

Povezana vest:  EURO 2012, Portugal i Španija igraju produžetke u polufinalu EP