pancevo-panthers slavljePanteri osvojili Interligu

Pobedom nad Budapest Cowboysima u dramatičnom i neizvesnom finalu regionalne CEI Interlige – 41:28, Pančevo Panthersi napravili su istorijski uspeh, donevši u svoje vitrine prvi međunarodni trofej.
Iako na domaćoj sceni zamalo nisu uspeli da se domognu željenog plej-ofa, Pančevci su blistali protiv timova centralno-istočne Evrope i sasvim zasluženo stigli do šampionske titule. Jedini poraz doživeli su na gostovanju Budapest Hurricanesima, u rezultatski potpuno nebitnoj utakmici, u trenutku kada su već imali obezbeđeno prvo mesto u ligaškom delu.
Sa dobrim izdanjima Panteri su nastavili i u finalu, u kom su sve vreme bili u vođstvu, uprkos velikom otporu gostiju, koji su im disali za vratom sve do samog kraja.
Domaći su sjajno otvorili utakmicu, asistencijom Vilija Širda za iskusnog Bratislava Bošnjaka, ali je odmah stigao odgovor Mađara na isti način – konekcijom Tamaša Varija i Petera Kočiša (7:7). Međutim, Šird je do kraja prve četvrtine uputio još dva dalekometna pasa, ka Zoranu Todoroviću i Vojislavu Milenkoviću, za dva poseda prednosti – 19:7.
U drugoj deonici viđen je po još jedan tačdaun na obe strane, pa se, posle trčanja Varija i pasa Širda ka Trajanoviću, na veliki odmor otišlo sa vođstvom Pantera – 25:14.
Prava drama je tek sledila. Na kraju treće četvrtine, u kojoj poena nije bilo, Panteri su došli do crvene zone, ali su na startu poslednjeg perioda uspeli da stignu samo do fild gola (28:14). To su gosti umeli da kazne, pa su novim trčanjem Varija i njegovim pasom ka Babošiku izjednačili rezultat tri minuta pre kraja (28:28).
Tada je na scenu ponovo stupio Šird i za samo tridesetak sekundi pasovima doveo svoj tim nadomak end zone, a onda još jednom asistirao Bratislavu Bošnjaku – 34:28. Kako Pančevci nisu realizovali ekstra poen, gosti su imali lepu priliku i dovoljno vremena da reše meč u svoju korist, ali je onda kornerbek Predrag Matić presekao pas protivničkog kvoterbeka i vratio loptu do kraja, otklonivši sve dileme oko pobednika.
Za MVP-a finala proglašen je Bratislav Bošnjak, a Pančevcima je pripala i novčana nagrada od 1.000 evra, kao i nagrada u opremi u istom iznosu.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Ratnici bez milosti, Veprovi bez plej ofa

Pančevo Panthers – Budapest Cowboys 41:28 (19:7, 6:7, 0:0, 16:14)

Stadion SC „Mladost“. Gledalaca: 1.000.

Kretanje rezultata:
7:0 Vili Šird pas 50 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, Zubović uspešan PAT
7:7 Tamaš Vari pas 60 jardi ka Peteru Kočišu, uspešan PAT
13:7 Vili Šird pas 70 jardi ka Zoranu Todoroviću, neuspešan PAT
19:7 Šird pas 50 jardi ka Vojislavu Milenkoviću, neuspešno pretvaranje za dva
19:14 Vari trčanje 3 jarda, uspešan PAT
25:14 Šird pas 8 jardi ka Vladimiru Trajanoviću, neuspešno pretvaranje
28:14 Zubović fild gol 25 jardi
28:21Vari trčanje 1 jard, uspešan PAT
28:28 Vari pas 7 jardi ka Babošiku, uspešan PAT
34:28 Šird pas 20 jardi ka Bošnjaku, neuspešan PAT
41:28 Predrag Matić vraćanje intersepcije 60 jardi, Zubović uspešan PAT

Povezana vest:  ODIGRANE UTAKMICE TREĆEG KOLA GRUPE CENTAR SUPERLIGE SRBIJE, Panteri srušili Ratnike