klose golSP BRAZIL 2014
Klose: Želim što pre da oborim rekord

Napadač fudbalske reprezentacije Nemačke Miroslav Klose rekao je danas da jedva čeka da postavi novi rekord po broju postgnutih golova na Svetskim prvenstvima.
„Srećan sam što sam postigao svoj 15. gol na Mundijalima, ali nestrpljiv sam i potrudiću se da što pre postavim novi rekord – rekao je Klose, a prenose italijanski mediji.
Ovaj 36-godišnji fudbaler je juče na utakmici između Gane i Nemačke, koja je završena rezultatom 2:2, postigao svoj 15. gol na Mundijalima kojim se izjednačio na listi najboljih strelaca na Svetskim prvenstvima s Brazilcem Ronaldom.
Legendarni brazilski napadač Ronaldo čestitao je Kloseu na dostignuću putem društvene mreže tviter.
-Dobrodošao u klub. Mogu samo da zamislim tvoju sreću – napisao je Ronaldo na tviteru.
Nemačka će se u trećem kolu Grupe G u četvrtak od 18.00 po srednjeevropskom vremenu sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama.
-Naše misli su sada usmerene samo na SAD, jer želimo da pobedimo i da izborimo plasman u osminu finala. Svakako bih voleo da budem strelac, ali napetost je velika, a ni ne znam da li ću biti u postavi – rekao je Klose.
Nemačka posle dve odigrane utakmice zauzima prvo mesto u Grupi G s četiri boda, jednim više od SAD, koja se danas sastaje s Portugalom.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica drugog kola i tabela

PHOTO: Martin Rose / Getty Images Sport