joakim_lev_selektor_nemackeSP JUŽNA AFRIKA
Lev ne računa na Kuranjija

 

Selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev na prošireni spisak fudbalera  na koje računa za Svetsko prvenstvo neće staviti ime Šalkeovog napadača Kevina Kuranjija, saznaje Bild.

Kuranji, koji je ove sezone zaista u sjajnoj formi postigao je za sebe rekordnih 18 prvenstvenih golova, poslednju je utakmicu za nemačku reprezentaciju odigrao u septembru 2008. godine, a u novembru iste godine je posle kvalifikacione utakmice za SP s Rusijom, za koju nije konkurisao, nakon odgledanog prvog poluvremena na tribinama napustio stadion, zbog čega ga je Lev izbacio iz reprezentacije.

Povezana vest:  Jovetić razmišlja o odlasku u Englesku

Lev je veća tada najavio da više nikada neće zvati Kuranjija u ekipu dok je na mestu prvog stratega Nemačke. Obećanje je i ispunio, iako su se u poslednje vreme pojavila nagađanja da bi mogao da promeni mišljenje. Na to ga je učestalo pritiskala i javnost pa je tako nedavno i legendarni bivši nemački fudbaler i golgeter Gerd Miler žestoko kritikovao Leva zbog izostavljanja Kuranjija, koji će nakon ove sezone gotovo sigurno napustiti Šalke, jer mu ističe ugovor.

Povezana vest:  PARTIZAN, VOJVODINA I OFK BEOGRAD U POLUFINALU KUPA

Bild piše da je Lev u telefonskom razgovoru lično saopštio 28-godišnjem napadaču da na njega neće računati. Zanimljivo je, međutim, što selektor sada tvrdi da Kuranjiju više ne zamera za događaj od pre dve godine.

-Disciplinski incident koji je Kuranji napravio 2008. godine za mene više ne igra ulogu u smislu da ga samo zbog njega ne bih pozvao da se priključi reprezentaciji. U tom smislu, dakle, ne bi bilo problema da ga opet uvrstim u sastav. Međutim, posle svih analiza koje smo napravili u stručnom štabu, došli smo do zaključka da taktički i pojedinačno imamo ideje u koje se Kuranji ne uklapa. To sam mu i rekao u našem razgovoru. S Kevinom, koji je odigrao jako dobru sezonu i pokazao igrački karakter, otvoreno sam razgovarao o svemu – izjavio je Lev.

Povezana vest:  Lavovski do pobede!