aleksandar_jankovic_promo_cz

Janković: Svestan sam rizika, ali Zvezda je najvažnija

 

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa crveno-belima i obećao da će učiniti sve da bude pravi naslednik dosadašnjeg šefa struke Roberta Prosinečkog.

-Mnogo je emocija trenutno u meni, neke je teško opisati, jer se posle četiri godine vraćam u Crvenu zvezdu. Sama činjenica da me je klub pozvao u ekstremno turbulentnom trenutku je velika satisfakcija za mene. Hvala čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije, koji su mi izašli u susret. Da me je zvao neki drugi klub odbio bih, ali ja sam od osme godine na Marakani. Najlakše je bilo zahvaliti se na pozivu i biti zvezdaš iz kafića. Moj karakter mi to nije dozvolio i jedva čekam da počnem da radim – rekao je Janković na izuzetno posećenoj konferenciji za medije na Marakani.

Povezana vest:  Bilja verovatno propušta Kopa Amerika

On se zahvalio prethodniku na klupi crveno-belih Prosinečkom i najavio da će nastaviti njegovim stopama.

-Dolazim posle čoveka koji je istinska vrednost i dragocenost Crvene zvezde. On je moj prijatelj više od 20 godina i spada u kategoriju ljudi za koje sam srećan što ih poznajem. Želim da budem naslednik njegove energije, entuzijazma i posvećenosti klubu. Njegov pristup treba da bude primer za sve zvezdaše. Hvala mu i na dobrom timu koji mi je ostavio – istakao je Janković.

Povezana vest:  Milan produžio ugovore sa Abateom i Antoninijem

Prema njegovim rečima nijednog trenutka nije razmišljao o riziku koji nosi preuzimanje tima samo dva dana uoči meča sa Bordoom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

-Ako bih tako razmišljao, onda bih svoj lični interes stavljao iznad interesa Crvene zvezde. Ali, a ko Zvezda mene pozove da pomognem, da radim u klubu, onda nije bitno šta ja mislim. Rizik je sastavni deo posla, pogotovo u Crvenoj zvezdi gde se trener dokazuje iz nedelje u nedelju – rekao je Janković.

Povezana vest:  Premijer liga od ove sezona sa gol tehnologijom

Uz Jankovivća na Maraknu je stigao i njegov dugogodišnji asistent Predrag Katić, a prvi trening sa igračima odradiće večeras od 19 sati.

-Nema dovoljno vremena za pripremu meča sa Bordoom, ali svaki trener će vam uvek reći da vremena nije dovoljno, kao što studentu u pripemi ispita uvek nedostaje jedan dan. Očekujem da momci koji izađu na teren protiv Bordoa budu maksimalno posvećeni dresu Crvene zvezde, ali i da shvate značaj evropskih utakmica koji su stvarale prethodne slavne generacije – zaključio je Janković.