antonio-conte

Konte: Očekujem da Sud ukine moju suspenziju

 

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte rekao je danas da očekuje ukidanje desetomesečne suspenzije i da vodi ekipu narednog vikenda na startu Serije A protiv Parme. Fudbalski savez Italije (FIGC) izrekao je pre deset dana Konteu suspenziju, jer nadležnim organima nije dostavio informacije o nameštanju utakmica u sezoni 2010/2011, kada je vodio Sijenu u Seriji B.

Konte je juče uložio žalbu pred Federalnim sudom, pošto je optužen na osnovu svedočenja bivšeg igrača Sijene Filipa Karobija.

Povezana vest:  Kajzeri raskinuo ugovor sa Prosinečkim

-Ubeđen sam da će sudije sa pažnjom pročitati dokaze i osloboditi me, izbegavajući čin nepravde. Smiren sam i samouveren. Nadam se da ću se u subotu vratiti na klupu protiv Parme – rekao je Konte za „Gazetu“.

Trener Stare dame dodao je da je njegova savest čista i da optužbe nemaju osnova.

-Ova situacija je kao otvorena rana za mene i teško da ću moći da je zaboravim. Moja savest je čista, što se ne može reći za one koji me otpužuju i kaljaju mi ugled. Imam poverenje u sudije i moje prisustvo u Sudu je znak poštovanja prema njima – kazao je Konte.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Bez golova u Smederevu

Konte je priznao da je pogrešio kada je odlučio da prihvati nagodbu o prihvatanju krivice zarad smanjenja kazne.

-Kad bi mogao da vratim vreme sve bih uradio drugačije. Nevin ne pregovara, to je bila greška, iako te advokati savetuju da pristaneš. Da mi sad neko ponudi suspenziju od tri meseca, rekao bih ne. Ništa nezakonito nisam uradio i nemam šta da prijavim – zaključio je Konte.

Povezana vest:  Porodica Sensi posle 17 godina ostala bez Rome

Fudbaleri Juventusa u subotu dočekuju ekipu Parme na otvaranju sezone u kojoj brane titulu šampiona.