alzir slavlje

SP BRAZIL 2014

Grupa H: Alžir pobedio Južnu Koreju

Fudbalska reprezentacija Alžira pobedila je večeras u Porto Alegreu Južnu Koreju sa 4:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu i ostala u igri za plasman u osminu finala. Golove za Alžir postigli su Islam Slimani u 26. minutu, Rafik Hališ u 28. Abdelmumene Đabu u 38. i Jacin Brahimi u 62. minutu. Golove za Južnu Koreju postigli su Hong Min Son u 50. i Jačeol Ku u 72. minutu. 
Belgija je ranije danas pobedila Rusiju sa 1:0 i sa šest bodova izborila plasman u osminu finala. Alžir ima tri boda, a Rusija i Južna Koreja osvojile su po jedan bod. 
Alžir je od početka bio bolji i opasniji, već u drugom minutu je bio u šansi preko Sofijana Fegulija, ali je on šutirao preko gola. Ekipa Alžira je dva minuta kasnije tražila penal, posle duela Kima Jong Kvona i Fegulija, ali je sudija Kolumbijac Vilmar Roldan pokazao da se igra nastavi. Alžir je mogao do gola u devetom minutu, ali je Slimani pogodio spoljni deo mreže, posle kornera koji je dobro izveo Đabu. 
Ekipa Vahida Halilhodžića povela je u 26. minutu kada se posle asistencije Karla Međanija sa pola terena, Islami oslobodio dvojice protivničkih igrača i pogodio mrežu. 
Tri minuta kasnije Alžir je duplirao vođstvo. Đabu je dobro izveo korner, golman Južne Koreje Jung Sung Rjong je loše reagovao, loptu je glavom zahvatio Hališ i poslao je u mrežu. Tri gola prednosti Alžir je stekao u 38. minutu, duga lopta došla je do Slimanija, a on je dodao do Đabua kome nije bilo teško da postigne gol. 
Južna Koreja nije napravila nijednu šansu u prvom poluvremenu, ali je drugi deo igre počela mnogo bolje, pa je u 50. minutu, posle prvog šuta na protivnički gol, smanjila na 1:3. Son je dobro primio dugu loptu i zatresao mrežu. 
Korejci su u tim trenucima preuzeli inicijativu, ali je u 62. Minute Alžir u svojoj prvoj šansi u drugom delu igre vratio tri gola prednosti. Brahimi je zatresao mrežu posle duplog pasa sa Fegulijem. 
Južna Koreja se u 72. minutu ponovo vratila u igru, kada je Jačeol Ku sa oko sedam metara savladao golmana Alžira, posle asistencije Li Ken Hoa. Do kraja utakmice Korejci su pokušavali da zaprete preko Sona i Dong Von Đija, ali nisu uspeli da dođu do gola. U poslednjem trećem kolu, 26. juna od 22 časa u Sao Paolu igraće Južna Koreja i Belgija, a u Kuritibi Alžir i Rusija. 

Povezana vest:  Terzić: Nismo mogli da dobijemo boljeg protivnika

PHOTO: Jeff Gross / Getty Images Sport