steven gerard pozz ekipa

Džerard: Novac uništava mlade igrače

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Stiven Džerard ocenio je danas da je novac kriv zbog nedovoljne želje mladih igrača da igraju za reprezentaciju, koja je na Mundijalu u Brazilu eliminisana u prvoj fazi takmičenja.
-Brzina kojom se mladi i nedovoljno zreli igrači pretvaraju u milionere utiče negativno na neke fudbalere – rekao je Džerard.
-Svakako da se to odnosi na one koji vole novac, slavu i sve ono što donosi fudbal – rekao je Džerard intervjuu za Bi Bi Si, uoči poslednje utakmice Engleske na Mundijalu, večeras protiv Kostarike.
Najboviji izveštaj konsultatnske finansijske kompanije Delojt kaže da prosečn engleski fudblaer zarađuje oko dva miliona evra godišnje i da ta zarada raste u zavisnosti od veličine lige.
-Ukoliko imate jak karakter, učinićete ono što treba, a to je da samo napornim radom postanete što bolji igrač, ali problem je u tome što nam treba još takvih fudbalera – rekao je Džerard.
On ipak, smatra da uprkos najlošijem izdanju Engleske od 1958. godine, ta reprezentacija raspolaze sa 23 igrača koji su „gladni i željni uspeha“. Engleska je izgubila od Urugvaja u grupi D sa 2:1 čime je izgubila sve šanse da se plasira u nokaut fazu Mundijala i pre poslednje utakmice.

Povezana vest:  Ljajić: Uvek sam hteo da igram, u Portugalu na pobedu