lovrenji par oli

Lovernj se emotivnim pismom oprostio od Partizana

Dosadašnji kapiten košarkaša Partizana Žofre Lovernj javno se danas oprostio od kluba i navijača, rekavši da mu je vreme provedeno u Srbiji bilo „kao u snu“ i kazao je da će zauvek ostati sa crno-belima. Francuski reprezentativac je u pismu objavljenom na sajtu šampiona Srbije kazao da je znao da će jednog dana morati da ode iz kluba, ali da se trudio da ne razmišlja o tome. 
-Od mog dolaska u Partizan… stvari su se dešavale kao u snu. Konačno sam pronašao ono sto sam verovao da negde postoji… Duboko sam počastvovan što sam deo Partizana, tog jedinstvenog kluba s neponovljivom istorijom, njegov vojnik, igrač i kapiten – naveo je Lovernj. 
Košarkaš je naveo da „nikada i nigde“ nije doživeo ljubav i pažnju prilikom rada u klubu. 
-Nikada se nismo osetili nikako drugačije nego kao deo porodice. Dani ‘prva tri musketara’ su gotovi. Novi dani dolaze, i možda će ponovo biti neka tri ‘musketara’ u Partizanu! Duletova ‘francuska legija’ je sa svim ostalima uspešno odradila svoj posao! Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bismo kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu – naveo je Lovernj. 
On je istakao da odnos i ljubav prema Partizanu prevazilaze okvire „naroda, grada i države“. 
-Shvatio sam da je Partizan jedna velika porodica i biti deo nje me čini ispunjenim – napisao je Lovernj. 
Francuski krilni centar napisao je i da je oprostio deo duga koji klub ima prema njemu i istakao je da je to sam odlučio i to samo da bi se „nastavilo jačanje odnosa i ljubavi prema klubu“. Lovernj je naveo i da su ga Beograd i Srbija primili „kao najrođenijeg“ i da se sve vreme osećao kao kod kuće. 
Lovernj je u pismu zahvalio navijačima, sajtovima ljubitelja košarke, publici, deci koja ulaze na teren Pionira, koji je nazvao „najluđom dvoranom na svetu“, a posebno stručnom štabu i upravi kluba. 
-Hvala vam što ste verovali u mene, radili sa mnom, nadgradili ono što sam doneo iz svoje kuće i iz Francuske, na ličnom I profesionalnom nivou, što ste mi pokazali šta su ljubav, strast I posvećenost i napravili od mene čoveka za kojeg verujem da jesam – napisao je Lovernj. 
-Mnogo ćete mi nedostajati i mnogo vas volim – dodao je francuskii reprezentativac. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork bolji od Bostona na startu sezone